"Weduwe Robin Williams houdt vast aan spullen die hij zijn kinderen naliet'

Robin Willimas
AFP Robin Willimas
De weduwe van Robin Williams houdt vast aan persoonlijke bezittingen die de acteur zijn kinderen naliet. Dat hebben Zachary (32), Zelda (26) en Cody (23) de rechtbank laten weten.

Het drietal reageert op een petitie die Susan Schneider in december indiende. Daarin vroeg ze om 'instructies' betreffende de correcte interpretatie van de erfenis van Williams, met wie zij drie jaar was getrouwd toen hij vorig jaar zelfmoord pleegde.

Helft van erfenis
Volgens de kinderen is deze petitie niet meer nodig, omdat de belanghebbenden in het trustfonds tot een 'definitieve en absolute' beslissing over de verdeling zijn gekomen.

Schneider zelf diende inmiddels een nieuwe rechtszaak in, waarin zij aangeeft niet genoeg geld te krijgen. Maar volgens de kinderen is besloten dat zij in het huis waarin zij met Williams woonde mag blijven wonen en dat bovendien alle kosten voor onderhoud, belastingen en verzekeringen tot aan haar dood worden vergoed. Dat zou neerkomen op de helft van de waarde van de erfenis.

Horloges en kunstwerken
De kinderen vermoeden dat Schneider ook een regelmatig inkomen voor zichzelf uit de erfenis wil halen. Ook zou zij vasthouden aan allerlei persoonlijke items, zoals horloges en kunstwerken, die de acteur volgens de kinderen aan hen heeft nagelaten. De weduwe zou "haar deel van de waarde van het trustfonds willen verhogen ten koste van de kinderen", zo staat volgens New York Daily News geschreven in het juridische papierwerk.

EPA