"We hebben beelden van het afvuren van raket MH17"

ANP
De Oekraïense president Poroshenko claimt satellietbeelden te hebben van het afvuren van de raket waarmee vlucht MH17 uit de lucht werd gehaald. Dat meldt het Oekraïense persbureau Interfax.

"De wereld heeft het recht om de namen te weten van de personen die verantwoordelijk zijn voor deze terroristische aanslag", zei Poroshenko in een interview op de Australische zender ABC Australia TV.

"De raketinstallatie is van Rusland naar Oekraïne gebracht. We hebben satellietbeelden van het afvuren van de raket", stelt Poroshenko. De interviewster haakt in op zijn woorden: "In het onderzoek van de Nederlanders worden geen specifieke personen verantwoordelijk gehouden voor de ramp." Hierop zegt Poroshenko dat het gaat om gegevens die nog niet gepubliceerd zijn.

Volgens de president is er unanimiteit onder de onderzoekers over de partij die verantwoordelijk zou zijn voor het neerhalen van het vliegtuig. De president hoopt de resultaten van het onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 in het eerste halfjaar van 2015 te kunnen publiceren, zodat er actie ondernomen kan worden.

Het hele interview valt hier te bekijken.

Poroshenko
REUTERS Poroshenko