Exclusief voor abonnees

"Wat ontbreekt bij Anderlecht, is leiding. Zeg iets, meneer Roger"

Photo News

Waar zou toch Roger Vanden Stock zijn? De minzame preses van Anderlecht lijkt van de aardbodem verdwenen. We zien en horen hem niet. Terwijl zijn club wordt gegijzeld door een Zwitserse nitwit met meer rancune dan kennis. Obscure sloper van een instituut, van een esthetische norm zelfs. En niemand spreekt hem tegen. Anderlecht als huis van vertrouwen verkruimelt zienderogen in flodderige chaos.

Zeg iets, meneer Roger. Het is intellectueel oneerlijk om Roger Vanden Stock aan de meetlat te leggen van vader Constant. Andere tijden, andere karakters, andere ambities en privileges. Historische romantisering van het verleden is verleidelijk, maar meneer Roger kan even trots zijn op zijn presidentiele parcours als meneer Constant. Aan titels ontbreek het niet.  

Wat ontbreekt, is leiding. Bij club en spelers. Dan zien charlatans als René Weiler hun kans schoon om Anderlecht te verkloten tot miniatuur van de gemankeerde speelgoedwinkel uit hun jeugd. Herman Van Holsbeeck, zegt u? Vandaag ook duizend keer schimmiger dan zijn verleden. Ik kan niet anders dan nu een plechtige oproep uitspreken namens de fans van paars-wit. Meneer Roger: kom weer naar buiten! Spreek, loei, kapittel en vloek. Laat uwe gezag niet ondermijnen door een toevallige huurling die karakterieel ongeschikt is om RSCA de stijl en design van weleer bij te brengen. Sla met deuren, maak kabaal, kijk niet weg. Uw club wordt met de dag identiteitsloser.  

Ik weet het, Roger: het gezin is warm en aan vrienden geen gebrek. Ik ken uw zachtheid. Maar toch, laat een godverdomme het heelal klieven. De tijd dringt.    

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis