"VS bombarderen IS in Somalië"

Een man loopt door het puin na een bomaanslag met een vrachtwagen voor het Safari Hotel in Mogadishu, op 14 oktober jongstleden.
EPA Een man loopt door het puin na een bomaanslag met een vrachtwagen voor het Safari Hotel in Mogadishu, op 14 oktober jongstleden.
Amerika heeft, vermoedelijk voor het eerst, luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van Islamitische Staat (IS) in Somalië. Het gaat om twee aanvallen in het noordoosten van het land. Het Amerikaanse ministerie van Defensie meldde dat "meerdere terroristen'' door de aanvallen omkwamen maar de exacte gevolgen van de aanvallen zijn nog niet duidelijk.

De Amerikaanse luchtmacht voerde de aanvallen in samenwerking met het Somalische leger uit. Het is de bedoeling dat beide legers meer gezamenlijke acties tegen IS zullen ondernemen, aldus het Pentagon.

IS is bezig met het ronselen van rekruten in het gebied maar volgens deskundigen is het nog een vrij bescheiden speler, vergeleken bij de lokale terreurgroep al-Shabaab.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.