"Vergeet Messi: De Bruyne verwordt van een uitstekende voetballer tot een legende"

REUTERS
In Antwerpen vindt deze week opnieuw de Boekenbeurs plaats en in zijn nieuwste column vertelt Herman Brussel hoe er daar aan toegaat. De auteur heeft het voorts nog over de glansprestatie van Kevin De Bruyne tegen Barcelona en de avonturen van de Belgische teams in Europa.

"Op de Boekenbeurs, daar gebeurt vanalles. Jeroen Meus liep een polsbreuk op, Lize Spit werd door niet minder dan vijfduizend fans gevraagd of ze haar onderbroek cadeau kregen, de glimlach van Pascale Jambers versteende, en ik zat daar ook, zo'n beetje m'n huidige roman 'De Fouten' van handtekeningen te voorzien, en op een bepaald moment keek ik naar de door mezelf geschreven handtekening, en ik dacht: wat bedoelt deze man met die krabbel?"

"Wat wil hij bereiken? Wat wil hij tot in de eeuwigheid vastleggen? En ik had zin om de pagina met de handtekening erop met m'n tanden uit het boek te scheuren, en daarna met blinde ogen de uitgang te zoeken, en van Antwerpen naar Gent te vliegen op de rug van een arend, en in Gent m'n Pioneer breedbeeldtoestel aan te zetten, en alleen nog maar te kijken naar voetbal, bewegende mannetjes met absurde rugnummers, met in de tribunes de huilende wolven, die louter wilden aanschouwen hoe Kevin De Bruyne het beter deed dan Lionel Messi. En dat deed Kevin De Bruyne, kortom, vergeet Lionel Messi, het uur is geslagen dat hij verwordt van een uitzonderlijke voetballer tot een legende die zal verbleken tot alleen nog maar een lang geleden voor het laatst gehoorde naam overblijft."


Prometheus, de uitgeverij van Brusselmans, gaat een splinternieuwe, geannoteerde vertaling uitbrengen van 'Mein Kampf' van Adolf Hitler.Hoe de schrijver daarover denkt en wat hij verwacht van het komende voetbalweekend? Lees het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro!