"Van der Eem bedreigde me met de dood"

Patrick van der Eem.
UNKNOWN Patrick van der Eem.

Poentje Castro, een bekende tv-presentator op Aruba, beweert dat hij met de dood bedreigd is door Patrick van der Eem. Van der Eem is de man die Joran van der Sloot via een verborgen camera bekentenissen liet afleggen over de verdwijning van het Amerikaanse meisje Natalee Holloway. Dat schrijft De Telegraaf.

Pikant detail: van der Eem zou de bedreigingen geuit hebben nadat hij zelf met een verborgen camera gefilmd werd. Voor het programma 'Un Dia den Bida' (Een Dag uit het Leven) liet presentator Castro zondag een voorstukje zien van opnames waarin van der Eem zegt dat hij van der Sloot al jaren kende en dat hij wist wie Natalee Holloway had laten verdwijnen. Nochtans had van der Eem in het ophefmakende misdaadprogramma van Peter R. de Vries verteld dat hij van der Sloot onlangs pas leerde kennen in een casino. Na de uitzending belde van der Eem dan ook woedend naar Castro. "Zonder dat hij het wist, werden zijn dreigementen door vijftien anderen gehoord", zegt Castro.

Enkele weken geleden interviewde Castro van der Eem voor zijn programma. Na het interview liet Castro een camera heimelijk lopen, waarna van der Eem zijn verklaringen aflegde. Het interview moest normaal uitgezonden worden in Aruba, maar volgens Castro ging dat niet door omdat de bazen van de tv-zender bang waren dat ze zouden worden aangeklaagd. "Nederlandse programma's als NOVA en De Wereld Draait Door toonden wel interesse in de beelden", aldus Castro. "Mijn doel is om te laten zien dat Van der Eem een twijfelachtig figuur is. Hij valt door de mand met wat hij tegen mij heeft gezegd."

Het Openbaar Ministerie op Aruba heeft intussen contact gehad met Castro. Hij heeft afgesproken dat hij geen beelden vrijgeeft die het onderzoek in de zaak-Holloway kunnen belemmeren. Ook zendt hij niet uit wie Van der Eem noemde als dader in de zaak. (sps)