‘Valse’ schilderijen van Hitler in beslag genomen

Volgens het veilinghuis hebben de werken "geen artistieke waarde".
Reuters Volgens het veilinghuis hebben de werken "geen artistieke waarde".
Drie waterverfschilderijen die worden toegeschreven aan Adolf Hitler zijn gisteren door de Berlijnse politie in beslag genomen voordat ze zouden geveild worden. De politie had een tip gekregen dat de werken vervalst zijn. 

Het gaat om een berglandschap, een rivier en een menselijk figuur onder een boom. Ze dateren uit het begin van de 20ste eeuw, toen Hitler als schilder in München werkte. Volgens het veilinghuis hadden de werken “geen artistieke waarde”, de startprijs was ingesteld op 4.000 euro voor elk schilderij. 

Die waren vergezeld van een zegel van authenticiteit, uitgereikt door een expert. De Berlijnse politie tweette dat ze een onderzoek openden naar poging tot fraude en schriftvervalsing. Een woordvoerster van de politie laat weten dat de speurders onderzoeken of de authenticiteit van de werken werd vervalst. Er werden nog geen arrestaties verricht. “Als je langs de Seine wandelt in Parijs en je ziet er 100 straatartiesten, zullen er 80 beter zijn dan deze”, zo liet een woordvoerder van veilinghuis Kloss eerder aan Reuters weten. “De waarde ervan en de belangstelling ervoor spruit enkel voort uit de naam die er onderaan op staat.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.