"Uw partij verkoopt visa”: De Wever krijgt de volle laag tijdens debat over migratie

“Uw partij verkoopt visa.” Bart De Wever kreeg vanavond tijdens het eerste grote verkiezingsdebat de volle laag toen het over migratie ging. Maar ook over salariswagens, pensioenen en een vermogensbelasting lieten de partijvoorzitters in hun kaarten kijken tijdens het eerste grote verkiezingsdebat van HLN en VTM NIEUWS. 

De aanloop naar de verkiezingen ging vanavond de laatste honderd dagen in. Daarom organiseerden HLN en VTM NIEUWS in Kinepolis Antwerpen het eerste grote debat met de zeven Vlaamse partijvoorzitters. Die gingen met elkaar in discussie over deze thema’s: koopkracht, zorg & pensioen, identitieit en migratie, mobiliteit, en klimaat. Herbeleef het debat in de onderstaande liveblog.

De zeven partijvoorzitters gaan in debat over grote thema’s als koopkracht, pensioenen, migratie, mobiliteit en klimaat. Het debat wordt in goede banen geleid door HLN-journalist Dieter Dujardin en VTM NIEUWS-journalist Dirk Van den Boogaert. Tussendoor neemt politiek analist Noël Slangen de argumenten van de partijvoorzitters onder de loep.

Op vrijdag 15 februari gaan de zeven Vlaamse partijvoorzitters in debat. Volg het debat dankzij onze exclusieve livestream.
HLN Op vrijdag 15 februari gaan de zeven Vlaamse partijvoorzitters in debat. Volg het debat dankzij onze exclusieve livestream.

Volg het debat exclusief op HLN.be en vtmnieuws.be vanaf 20 uur.

.
HLN .
Joel Hoylaerts / Photonews49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Peeters -Duym

  De Wever bleef rustig, hij werd geschoren en dan moet je rustig blijven. En het VB een verloren stem? Dankzij het VB behoudt N-VA nog enkele Vlaams nationalistische en communautaire accenten. Zonder het VB zou N-VA nog meer een asociale, liberale partij zijn, en zich nog vlugger bekeren tot het belgicisme. N-VA, een partij op maat gesneden voor de hogere middenklasse en alles wat daarboven ligt en voor wie confederalisme, en zeker Vlaamse onafhankelijkheid, de pot op kan.

 • ROGER Vanthillo

  Het niveau van Rutten is ondermaats, weinig intellectueel eerlijk en behoorlijk populistisch. N-VA verkoopt geen humanitaire visa's. En zij weet dit maar al te best. Misschien zou Rutten beter iets doen aan de steeds stijgende belastingen en taksen en daar een breekpunt van maken. Maar buiten wat verbaal geweld doet haar partij daar al decennia niets aan. Er bij zijn ipv. doen met goesting is hun echte slogan.

 • Marc Lehaen

  Er is binnen Europa maar één land dat zich democratisch mag noemen en dat is Zwitserland . Land waar de stem van het volk waarde heeft en naar geluisterd wordt .Land waar zijn "leiders" niet zoals hier als de dood zijn voor referendums of volksraadplegingen en waar deze doorgaans ook bindend zijn . Dat is pas democratie en de rest komt zelfs niet in de buurt !!

 • Jan Hevert

  Feit is en blijft dat Francken die humanitaire visa persoonlijk goedkeurde met de melding dat fedasil deze niet verder moest onderzoeken. Feit blijft dat Francken tien keer meer van die visa afleverde dan al zijn voorgangers.

 • Louis berckmans

  Indien we onze kinderen en kleinkinderen nog een toekomst willen geven zullen we voor Vlaams belang moeten stemmen,alle andere partijen hebben al bewezen dat ze onze kinderen hun toekomst de afgrond inrijden .