Tot 34°C, daarna grote kans op onweersbuien

(archieffoto)
EPA (archieffoto)
Het kwik kan vandaag op sommige plaatsen nog stijgen tot 34 graden, maar in de namiddag neemt de kans op regen- en onweersbuien toe. Morgen is het overwegend bewolkt en blijft de kans op onweersbuien bestaan. Vanaf het weekend wordt het koeler.

Vandaag zijn er perioden met zon. Aan het eind van de namiddag kunnen over het zuidwesten van het land enkele regen-of onweersbuien ontstaan. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit oostelijke richtingen. Aan de kust loopt de temperatuur op tot 28 graden, meer landinwaarts kan het 30 tot 34 graden warm worden.

Deze nacht zal de buienactiviteit van het zuiden uit geleidelijk verminderen. Het kwik daalt tot minimum 16 graden.

Morgen is het meestal bewolkt en er komen opnieuw enkele buien tot ontwikkeling, mogelijk met onweer. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten. Maxima schommelen tussen 22 en 26 graden.

Zaterdag is er veel bewolking met van tijd tot tijd regen bij zowat 19 graden en een goed voelbare westenwind. Van zondag tot en met woensdag blijft het op een bui na meestal droog met zon afgewisseld door wolkenvelden. De middagtemperatuur loopt op van zo'n 20 graden op zondag en maandag naar pakweg 23 graden tegen het midden van de volgende week.