'Thibauting' trending topic wereldwijd: boots een redding van Courtois na

De gekte rond Thibaut Courtois wordt met de dag groter. Vorige week is er wereldwijd een nieuwe internethype uitgebroken met de Belgische doelman van Atletico Madrid in een hoofdrol. Het zogenaamde 'Thibauting' (spreek uit als 'tee-BOH-ing'), waarbij supporters met de handen gestrekt een redding van Courtois nabootsen op een willekeurige plaats, heeft na drie dagen zelfs al het Afrikaanse land Benin bereikt. Om maar te zeggen dat onze landgenoot de wereld aan het veroveren is.

Het brein achter 'Thibauting' is Martin Rosenow, een Colombiaanse supporter van Atletico Madrid die in Miami woont. Drie dagen geleden plaatste hij hier een eerste aanzet tot het nieuwe fenomeen. Al gauw werd het idee opgepikt door verschillende fans van over de hele wereld. Zo zijn er onder meer al foto's gepost vanuit Israël, Benin, Noorwegen, Mexico en de VS. Gaat dit even viraal als andere hypes als planking en tebowing?

Photo News
belga
REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.