"Taxirit na aanslagen was mijn triestigste ervaring als deel van het menselijk ras"

Instagram/ Alex Malloy
Een jongeman heeft zijn intens verdrietige ervaring beschreven toen hij in New York in een wachtende taxi stapte na de aanslagen in Parijs. Zijn bericht op Facebook is viraal gegaan.

Het eerste woord dat de 23-jarige Amerikaan Alex Malloy te horen kreeg van de taxichauffeur in Manhattan was "bedankt" en werd gevolgd door "één van de meest hartverscheurende momenten" die de jongeman ooit had meegemaakt.

De taxichauffeur, een moslim, legde aan Malloy uit dat hij zijn eerste klant was op twee uur tijd. Volgens de bestuurder hadden de New Yorkers te veel angst om in zijn taxi te kruipen.

Malloy schreef op Twitter: "25 minuten lang moest ik aan deze onbekende man, een mens zoals u en ik, uitleggen dat hij geen deel is van het probleem. Hij huilde tijdens de hele rit en ik ook."

De jongeman vervolgde: "Hij bleef zeggen 'Allah, mijn God, gelooft hier niet in. Mensen denken dat ik hier bij hoor maar dat is niet zo'."

Hij vertelde zijn passagier dat niemand meer met hem mee wilde rijden omdat men zich blijkbaar "onveilig voelde".

"Het was erg hartverscheurend want hij was zo'n lieve man van mijn eigen leeftijd", aldus Malloy. "Ik kon echt niet geloven wat hij vertelde."

"Dus alstublieft, heb sympathie voor deze mensen, ze zijn niet alleen het slachtoffer van discriminatie maar ook van haat in tijden zoals deze. Stop met te veralgemenen. Stop met te zeggen dat moslims het probleem zijn want dat zijn ze niet."