Exclusief voor abonnees

't Kuipje mag stilaan de kerkhofbloemen bestellen

Weg investeringsplan, weg voorzitter, weg toekomst. KVC Westerlo mag straks weer met de huifkar naar KVO en Eupen. Geen geld voor de bus.

De bestuurscrisis is te herleiden tot een dorpsvete en, zoals bekend, dan wenkt eeuwigheid. Haatimams zijn kerstekinderen vergeleken met gehuchtenpausjes. De laatste mannen ook met manchetknopen en pochet.

Enige tijd geleden liet baron Vic Swerts zijn hart spreken. Dat was ook voor hem een ongekende ervaring, maar alla, de siliconen- en lijmkoning zou voetbalpreses van Westerlo worden. Sponsor was hij al. Hij kwam met een investeringsplan en liet zich ophemelen tot Berlusconi-achtige hoogte.

De selectie van Jacky Mathijsen rekende zich rijk: betere spelers na de winterstop.  Sinds jaar en dag voert Herman Wijnants het bewind bij Westerlo. De club was zowat zijn eenpersoonsstaat. Herman besliste alles: over coaches en spelers, over materiaalman en  kantinejuffrouw. Zelfs icoon Jan Ceulemans knielde voor hem. Wijnants raakte uiteraard in de politiek verzeild wat in gehuchten altijd veel indruk maakt. Hij werd de Kempense coryfee voor N-VA. In voetbalkringen hebben we het dan over een zinsverbijstering.

Het werd oorlog tussen Wijnants en Swerts. Tussen N-VA en Soudal. De inzet: macht. Wie zou uiteindelijk het machtswoord spreken bij KVC Westerlo? Je zou denken de spelers, maar zo ver is de democratie in de Kempen nog niet gevorderd.  De tweestrijd werd almaar bitterder. Baron versus politicus. De club die schreeuwt om een likje verf op dakgoten hoopte op de industrieel. Swerts bleek toch iets te trumpiaans voor de hei.  't Kuipje mag stilaan de kerkhofbloemen bestellen.       

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode: