"Stevaert wilde maîtresse Goedele Liekens per se als staatssecretaris"

Medialaan
Steve Stevaert was getrouwd met zijn Hasseltse jeugdliefde Marleen Beys, en bleef ook tot op het einde van zijn leven bij haar. Al had hij daarnaast nood aan minnaressen. "Seks was nu eenmaal heel belangrijk voor iemand als Steve. Zijn instincten waren zo actief en zo ontwikkeld dat de lust gewoon... niet te remmen was." De politicus ging ook ver voor zijn maîtresses. Zo wilde hij Goedele Liekens per se als staatssecretaris, tot grote woede van Johan Vande Lanotte.

Stevaert werkt als een magneet op het andere geslacht. Ook op sommige vrouwen binnen de socialistische partij voor wie hij een grote bewondering had, zo is een publiek geheim. Veruit de bekendste vrouw van wie wordt gezegd dat ze een affaire had met Stevaert, is voormalig Miss België en televisiester Goedele Liekens (52). Zelf voelt Goedele zich niet geroepen om wat voor commentaar dan ook te geven over de band die ze met Stevaert had. Wat een goeie vriend van de politicus de reactie ontlokt: "Maar het was zo duidelijk en zo vanzelfsprekend dat ze zijn maîtresse was in de tijd dat hij in het panel zat van haar show 'Recht van Antwoord' op VTM, want ze verstopten het niet. De reden dat hij daar in het panel zat, was juist omdat ze een affaire hadden. En die verhouding was nogal intens." Ook andere bronnen, binnen de sp.a, bevestigen dat de twee een affaire hebben gehad.

Zegt Anissa Temsamani (48): "Of Steve en Goedele iets hadden, weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat Steve na zijn verkiezingssucces in 2003 absoluut wilde dat Goedele staatssecretaris werd. De reden dat ik toen in haar plaats staatssecretaris ben geworden, is omdat hij binnen de partij is teruggefloten. Met name Johan Vande Lanotte heeft zich toen heel heftig verzet tegen Stevaerts idee om Goedele staatssecretaris te maken. Die werd gewoon gek toen hij ervan hoorde. Waarop Steve mij de ochtend van 12 juli opbelde en zei: 'Gij wordt staatssecretaris, bereid u maar voor, vanavond gaan we u aan de pers voorstellen.' Ik dacht dat ik uit mijn bed rolde van het verschieten, was echt in paniek. Ah ja, ik was nog maar net verkozen, had helemaal niks ervaring in de politiek. 'Dan moet ge u maar goed omringen', zo zei Steve."

Onze journaliste Annick Grobben sprak uitgebreid met vrienden en collega's van Stevaert, om de mens achter de politicus beter te begrijpen. Meer lezen over het leven en de affaires van Stevaert? Lees dan vandaag en de volgende dagen Het Laatste Nieuws, ook verkrijgbaar in digitale versie.