"Salah Abdeslam voorbije maand gezien in meerdere Brusselse homobars"

Kos
Salah Abdeslam, de terrorismeverdachte uit Molenbeek die momenteel internationaal wordt opgespoord in verband met de aanslagen in Parijs, zou vorige maand gesignaleerd zijn in verscheidene Brusselse homobars. La Libre Belgique vernam dat de man vier of vijf zaken zou hebben bezocht.

Het is weliswaar niet zeker dat het effectief ging om de voortvluchtige terrorismeverdachte, en er zijn geen camerabeelden om zekerheid te verschaffen.

De Franstalige krant vraagt zich af wat de verdachte kwam doen in de bars. "Was hij op zoek naar plaatsen van ontucht en perversie om daar zo veel mogelijk slachtoffers te maken? Of was er een andere reden?", luidt het.

Documenten
Volgens de bronnen van de krant is het waarschijnlijker dat Abdeslams mogelijke aanwezigheid te maken had met de documentenhandel die geleid werd door zijn broer Brahim, die zich vrijdag opblies in Parijs.

"In die bars, die worden bezocht door weinig achterdochtige mensen, is het niet heel ingewikkeld om portefeuilles te stelen", zegt de bron van La Libre. In die periode zouden in dergelijke zaken inderdaad verscheidene identiteitskaarten, rijbewijzen enzovoort zijn gestolen.