"Politici zouden betere leiders zijn als ze naar psychiater zouden gaan"

kos
In een interview met The Sunday Times oordeelt de voormalige woordvoerder van Tony Blair, Alastair Campbell, dat alle Britse politici naar een psychiater moeten gaan.

Politici zouden veel betere leiders zijn als ze af en toe psychische hulp zouden inroepen. Alastair Campbell stelt dat sporters en zakenmensen het veel beter doen dan politici. "Sport is bij voorbaat een fysieke activiteit, maar je vindt amper sportmensen die geen psychologische begeleiding krijgen. Politiek daarentegen vergt vooral mentale inspanningen en toch zijn er weinig politici die mentale steun zoeken."

Campbell, die zelf op de sofa lag voor een depressie en alcoholproblemen, raadde het voormalig premier Tony Blair en Gordon Brown ook aan om hun geschillen op die manier bij te leggen. Maar dat zag Blair zelf echter niet zitten. "Ik ben bereid om out of the box te denken, maar zo ver wil ik niet gaan", was het antwoord van de toenmalige Britse premier.

De Britse spindoctor doet heel zijn verhaal in zijn nieuwe boek 'Winners and How They Succeed'. Hij beseft wel dat de negatieve perceptie rond een psychiater heel wat politici zal tegenhouden om zijn advies op te volgen. 'Cameron bezoekt psychiater', is natuurlijk geen goede publiciteit volgens Campbell.