"Onderzoek in zaak Ronald Janssen zit vast"

Drie maanden na de arrestatie van Ronald Janssen zit het onderzoek naar de seriemoordenaar en-verkrachter vast. De Hasseltse speurders bekijken nog verschillende onopgeloste dossiers, maar het vergelijkend dna-onderzoek verloopt tergend traag, schrijven de kranten van Concentra.

In de zaak Joke Van Steen (17) wacht het parket-generaal van Gent al meer dan een maand op een antwoord op de vraag of de lichaamsvreemde haartjes die in het slipje van het vermoorde meisje uit Oudenaarde zijn gevonden, matchen met het DNA van Janssen. De leraar uit Loksbergen ontkent dat hij iets met die moord uit 1995 te maken heeft maar de tijd dringt. Op 30 april gaat in Gent namelijk het proces van start tegen de man die verdacht wordt van de moord op Joke, maar die altijd alle betrokkenheid heeft ontkend en tegen wie geen materiële bewijzen zijn.

Onzorgvuldig
In gerechtelijke kringen luidt het dat vaak onzorgvuldig wordt omgesprongen met DNA-materiaal en dat het erg omslachtig is om de zaken aan recent opgepakte daders te linken.
 
Janssen wordt intussen al lang niet meer elke dag ondervraagd en heeft ook geen nieuwe bekentenissen afgelegd. Ook niet over een mogelijke vierde moord op een onbekende vrouw wier lichaam hij in Duitstalig België heeft gedumpt. (belga/vsv)