"Nieuwe Bondfilm wordt deels in Noorwegen gedraaid"

Daniel Craig als James Bond in 'Spectre'
ap Daniel Craig als James Bond in 'Spectre'
De nieuwe James Bond-film wordt vermoedelijk deels gedraaid in Noorwegen. Producenten van de film zijn in Noorwegen geweest en hebben locaties uitgekozen voor een aantal scènes. Een woordvoerder van Truenorth, een bedrijf dat zich inzet om filmploegen naar IJsland, Groenland en Noorwegen te lokken, meldt dat in de Noorse krant Dagbladet.

De bedoeling zou zijn dat de openingsscène, een terugkerend hoogtepunt in de langlopende filmreeks, zich in de Noorse fjorden afspeelt. Het is overigens nog niet zeker dat de draaidagen in Noorwegen doorgaan.

Het Noorse Filmfonds hanteert strenge regels en deadlines voor financiële stimuleringsaanvragen en het is nog niet duidelijk of de producenten van Bond 25 die deadlines gaan halen. Mocht dit problemen opleveren, dan gaan zij vermoedelijk op zoek naar andere locaties.

De opnames van de nieuwe James Bond-film zullen volgend jaar plaatsvinden. De première staat gepland in november 2019. Daniel Craig zal voor de vijfde keer de rol van geheim agent 007 voor zijn rekening nemen. Verder is er nog weinig bekend over het project. Op verschillende fansites gaan wel geruchten rond dat grote schurk Ernst Stavro Blofeld zou terugkeren.

Onduidelijkheid over regisseur

Het is ook nog niet duidelijk wie de film gaat regisseren. Craig heeft aangegeven een voorkeur te hebben voor Denis Villeneuve. De Canadese regisseur maakte recent het langverwachte en goed ontvangen vervolg op Blade Runner, met Ryan Gosling en Harrison Ford.

Noorwegen was eerder al twee keer het decor voor scènes in de Bondfilms. Delen van de films 'You Only Live Twice' (1965) en 'Die Another Day' (2002) werden er opgenomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.