'MSN' en 'BBC' zorgen voor opvallende primeur in La Liga

AP
Zowel leider in La Liga Real Madrid als FC Barcelona konden gisteren in de midweekspeeldag niet zegevieren. 'Los Blancos' verspeelde verrassend de eerste punten van het seizoen in eigen huis tegen Villarreal, terwijl ook Barça en Atlético Madrid in de topper van de vijfde speeldag elkaar in evenwicht hielden. De midweekspeeldag zorgde tevens voor een merkwaardige primeur. Het was voor het eerst in 29 speeldagen dat zowel het trio 'MSN' als 'BBC' niet scoren kwam.

Sinds de start van het competitieseizoen 2014/2015 kwam het 28 keer voor dat alle zes de sterren aan de aftrap verschenen. Messi-Suarez-Neymar voor Barcelona, en Benzema-Bale-Ronaldo voor Real Madrid. In die 28 speeldagen was er steeds minimaal één speler die de weg naar doel vond.

Gisteren werd die indrukwekkende statistiek doorbroken. Doelpuntenmaker van dienst bij 'De Koninklijke' uit Madrid was aanvoerder Sergio Ramos, terwijl bij de Catalanen enkel de Kroaat Ivan Rakitic trefzeker was. Camp Nou zag Lionel Messi tevens uitvallen met een blessure aan de lies.

AP