"MH370 werd bewust richting Antarctica gevlogen"

EPA
In het programma 'Air Crash Investigation' probeert National Geographic met behulp van luchtvaartexperten te weten te komen wat er nu eigenlijk gebeurd is met vlucht MH370 van Malaysian Airlines. Specialisten die in de documentaire aan bod komen, zijn ervan overtuigd dat het toestel door iemand in de cockpit bewust richting Antarctica werd gevlogen.

Een nieuwe analyse van data afkomstig van satellieten zou erop wijzen dat het vliegtuig nog uren heeft doorgevlogen nadat het van de radar verdween.

Drie bochten
Na het laatste radiocontact maakte de Boeing nog drie bochten. Eerst een bocht naar links, dan een naar het westen om tot slot te draaien naar het zuiden. MH370 vloog dus naar Antarctica.

Ongeval
De Boeing van Malaysian Airlines die op weg was van Kuala Lumpur naar Peking, verdween op 8 maart. Zoekacties met andere vliegtuigen, schepen en speciale duikboten in de Indische Oceaan, bleken vruchteloos. Op 29 januari van dit jaar gaven de Maleisische autoriteiten aan dat ze geen hoop meer hadden en klasseerden de verdwijning als een ongeval.

Iedereen omgekomen
"Het vliegtuig is gecrasht, we weten alleen niet waar. Maar de 227 passagiers en 12 bemanningsleden zijn helaas omgekomen", klonk het. Maar samen met de Chinese en de Australische autoriteiten zal Maleisië wel blijven zoeken naar het wrak en de lichamen.

Mei
Nochtans maakt de Australische onderzoeker Martin Dolan zich sterk dat het wrak voor eind mei zal gevonden worden. "We hebben dus niet de zekerheid dat we het toestel zullen vinden maar wel het vertrouwen", verklaart de man. "Ik word niet wakker met de gedachte dat ik MH370 vandaag zal vinden maar ik blijf wel hoopvol dat dé dag van de vondst tussen nu en eind mei zal aanbreken", zegt Dolan.

Hieronder kan u de documentaire van National Geographic bekijken.

AFP
AP
EPA
AFP
PHOTO_NEWS