'Man van de Match' Iniesta: "Ik geef ons een tien op tien"

AP
"We hebben echt goed gespeeld", oordeelde bondscoach Vicente del Bosque na de 3-0 zege tegen Turkije. "We hebben ons geplaatst voor de achtste finales en kunnen het vervolg met vertrouwen tegemoet zien."

"We hebben echter nog geen prijs in handen en moeten hard blijven werken. Tegen Turkije hebben we de match gecontroleerd. We hebben goed verdedigd, speelden geconcentreerd en hebben hen onze wil kunnen opleggen. Dit is het niveau waar we samen moeten blijven voor gaan."

"Geen enkele spits scoort elke wedstrijd. Vandaag was het eindelijk raak", reageerde Nolito, auteur van de 2-0. "Maar mijn persoonlijke prestatie is niet belangrijk. We moeten als team goed blijven voetballen, geconcentreerd spelen en met respect voor de tegenstander. In onze wedstrijd tegen Tsjechië stonden we tegenover een muur en was het lastiger om te scoren. We merken wel dat het niet zo eenvoudig is om een wedstrijd te winnen op dit EK."

"Na het WK 2014 beleefden we moeilijke tijden. Dit is een mooi antwoord, een positieve respons", verklaarde Man van de Match Andrès Iniesta. "Ik geef ons vandaag een tien op tien. Voor het vervolg van de competitie zie ik het rooskleurig in. Persoonlijk heb ik zoals altijd alles gegeven en mijn volle verantwoordelijkheid genomen. Dat ik dan tot Man van de Match verkozen word, doet me niets. Die titel deel ik graag met het hele team."

"Ik moet Spanje feliciteren. Het is een geweldig team", verklaarde de Turkse bondscoach Fatih Terim. "Zelf hebben we het eerste halfuur niet zo slecht gespeeld, maar daarna was het helemaal niet goed meer. We slikken twee doelpunten door individuele fouten. Tot de 1-0 was de partij in evenwicht. Daarna was het lastig. Zelf geef ik nooit op, maar dat hebben mijn spelers vandaag wel gedaan. Ze hebben de kopjes laten hangen en dat kan ik niet dulden. Dat moet de volgende wedstrijd anders. Dat Arda Turan door onze eigen supporters uitgefloten werd, is een bijzonder jammere zaak. Geen enkele trainer wil zoiets zien. Geen speler verdient dat ook, om het even wat er gebeurd is. De supporters helpen hun team zo ook niet vooruit. Dat Arda uitgejouwd werd, heeft zeker een impact gehad op mijn spelers en hun prestatie."

AFP