Ga naar de mobiele website
^ Top

"Maddie McCann gezien op camping met Duits gezin"

De ouders van Maddie, Kate en Gerry, houden een foto omhoog van hun dochter hoe ze er nu uit zou zien.
epa De ouders van Maddie, Kate en Gerry, houden een foto omhoog van hun dochter hoe ze er nu uit zou zien.
Britse rechercheurs onderzoeken nieuwe aanwijzingen die de afgelopen dagen binnen zijn gekomen naar aanleiding van de op 3 mei 2007 verdwenen Madeleine McCann. Zo zag een getuige drie dagen na haar verdwijning een blond meisje dat veel op Maddie leek op een camping. Het versufte meisje zou niet passen bij de Duitse familie waar ze mee verbleef.

De polite heeft achterhaald dat de familie die met een caravan haar vakantie doorbracht in Portugal, bijbetaalde voor een extra kind op de dag van aankomst. Vakantieganger Karen Sisson zag het meisje op de Cabopino camping, gelegen op een paar uur van de plek waar Maddie verdween, en alarmeerde de politie. Die gaf echter niet thuis toen de vrouw haar zorgen uitte.

Dezelfde kleren
Het meisje droeg een roze T-shirt, een korte broek en een beige hoedje en zou een afwezige indruk hebben gegeven. Volgens Sisson paste ze niet goed bij het Duitse koppel en hun twee peuters met krullen. "Ze leek vervreemd van de familie en zag er heel anders uit. Het was echt opvallend." Haar verdenkingen werden sterker toen het meisje de volgende dag dezelfde kleren droeg.

De vrouw verliet de camping, maar het Duitse koppel bleef volgens de gegevens van het vakantieoord nog twee weken staan, zo meldt The Sun. Ook het kenteken van de Mercedes-bus die bij de familie hoorde, roept vragen op. Op de kentekenplaat stonden de letters BE, een lettercombinatie die al 38 jaar niet meer gebruikt worden.

Nieuwe sporen
De drie aanwijzingen: de getuigenis, het betalen voor een extra kind en de valse kentekenplaat worden door Scotland Yard nader onderzocht.

Vorige week liet de Portugese taxichauffeur Antonio Castela weten de nacht van de verdwijning van de Britse Maddie McCann een meisje te hebben opgepikt dat erg op haar leek. Ze werd begeleid door vier volwassenen. Deze getuigenis zou nooit verder zijn onderzocht.

De nieuwe ontwikkelingen in de verdwijningszaak van Maddie maken dat haar ouders weer hoop hebben. Ze gaven aan door te gaan met zoeken. Scotland Yard vindt, in tegenstelling tot hun collega's in Portugal, de nieuwe sporen voldoende reden om nader onderzoek te doen.

Meer over


Meld een bug