"JK Rowling heeft rust nodig"

Gisteren lieten we al weten dat JK Rowling de scripts zal schrijven van maar liefst vijf Harry Potter-prequels, maar nu is ook bekend gemaakt dat de regisseur van de eerste prequel - David Yates - alle films voor zijn rekening mag nemen. De Brit laat tijdens ons interview weten dat hij enorm onder de indruk is van de werklust van 'Joe': "Ze weet precies wat ze wil en ze doet er ook alles aan om het juist te doen, al moet ze er de hele nacht voor wakker blijven om te schrijven."

Yates: "JK werkt keihard, zit vol ideeën en is enorm ambitieus. Iedereen weet wat voor een fantastische verbeelding ze heeft, maar ik heb het meeste bewondering voor het feit dat ze zo ontzettend hard werkt. JK weet precies wat ze wil en ze doet er ook alles aan om het juist te doen, al moet ze daar de hele nacht voor wakker blijven om het script te schrijven. Dat vind ik zeer indrukwekkend."

"(...) sommige schrijvers schrijven helemaal niet graag, maar JK doet niets liever. Ze is dol op haar personages en ze vindt het fijn om zich in deze fantasiewereld onder te dompelen. Ik denk dat ze haar werk graag doet, al kan het zijn dat ze jou iets helemaal anders vertelt." (lacht)

'Fantastic Beasts And Where To Find Them' draait vanaf morgen in de Belgische bioscoopzalen.

Meer showbizznieuws recht uit Hollywood: volg HLN-reporter Kristien ook op Facebook, YouTube, Twitter of Instagram via @KristienMorato