Exclusief voor abonnees

"In no time zijn Duivels weer opgezadeld met de oude nederigheid"

In de week voor België - Spanje mochten we de trainingen niet zien, maar wat er uit het kamp en uit de monden van de coaches Martínez en Henry te horen viel, was voldoende om al voor de aftrap in het Koning Boudewijnstadion de moed op te geven. Ik geef u de trefwoorden: mentaliteit, flexibiliteit, tactiek, 'we doen het voor de fans', scherp zijn, en de ergste: blijf gewoon jezelf (Henry).

Veel van wat er tussen beide leiders van de Rode Duivels is besproken in Neerpede kennen we niet. Waarschijnlijk hebben ze meer ideetjes gebrouwen dan die die we tegen Spanje hebben kunnen smaken, waarvan de meest opvallende de positie van Hazard was. Om te weten wat de mensen denken, moet je omdraaien wat ze zeggen. De stelling gaat altijd op. 'Wees gewoon jezelf', zei Henry. Hij stelde in samenwerking met Martínez Eden Hazard dus als linksback op of hij was het eens met de hoofdcoach als die dit tactisch wereldfoefje heeft bedacht. Alleen al deze minachting van een klassespeler-in-topvorm diskwalificeert beide trainers en wel definitief. Meer hoef ik echt niet van ze te weten. Toen werd het hilarisch. De wedstrijd begon en Nainggolan spoot naar de achterlijn van de Spanjaarden. 'Wees jezelf' wordt in het geval Nainggolan 'wees Usain Bolt en Mo Farah, de winnaar van de tien kilometer van de Olympische Spelen in één'. Na twee krankzinnige sprints was Nainggolan uitgeput. We hebben hem daarna niet meer gezien.

Na twintig minuten ging de wave door het stadion. Het publiek betreurde het vertrek van Wilmots, maar wilde ook Martínez steunen. Toen de situatie rond de gedwongen achteruitloper Hazard en de opgeblazen raket Naiggolan almaar treuriger werd, Origi eenzaam in de verte op hulp wachtte, de defensie met vier man (drie overbodig) op Morata bleef letten en de voortgang van het spel de contouren van Thor Waterschei uit de jaren vijftig kreeg, begon het publiek te mokken: wat gebeurt dáár in 's hemelsnaam, wat krijgen we door de verantwoordelijken met hun liefde voor de fans nu voor ons dure kaartje geserveerd?

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis