"Ik zou prinses Diana in bed gekregen hebben. Maar ze zou wel eerst hiv-test hebben moeten ondergaan"

AFP, EPA
De Amerikaanse president Donald Trump had vroeger een zwak voor de Britse prinses Diana. Dat blijkt duidelijk uit een gisteren opgedoken radio-interview met presentator Howard Stern, waarin Trump op een weinig respectvolle manier over Lady Di praat, enkele maanden na haar dood in 1997.

De interesse van Trump voor Diana kwam vorig jaar al aan het licht in de race om het Amerikaanse presidentschap. Hij ontkende toen dat hij ooit gezegd zou hebben dat hij haar "in bed had kunnen krijgen". Maar de audiofragmenten uit 1997 lijken nu het tegendeel te bewijzen. Ze werden volgens de Amerikaanse krant The Washington Post anoniem naar de website Factbase gestuurd. (lees hieronder verder)

Radiohost Howard Stern.
reuters Radiohost Howard Stern.

Op de tape kan je Stern horen vragen: "Waarom vinden mensen het egoïstisch dat u zegt dat u iets had kunnen hebben met Lady Di? Je had haar binnen kunnen halen, toch? Je had haar in bed kunnen krijgen?" Waarop Trump antwoordt: "Ik denk dat ik dat wel had gekund, ja." (je kan het bewuste fragment in de audiotape hieronder horen, op 29 minuten 49 seconden)

Lexus
In hetzelfde interview vertelt hij dat hij de prinses wel een hiv-test had laten ondergaan, iets wat Trump - die eerder vertelde dat hij een vorm van smetvrees heeft - naar eigen zeggen alle vrouwen liet doen met wie hij het bed deelde. Vervolgens spelen Stern en Trump na hoe de zakenman het aan de pas overleden prinses had gezegd, was het ooit zo ver gekomen. "Ga terug naar mijn Lexus, want ik heb een nieuwe dokter. We willen je een kleine check-up laten ondergaan", zegt hij. (lees hieronder verder)

Interview: Donald Trump on The Howard Stern Show - November 4, 1997

Donald Trump is interviewed by Howard Stern on the Howard Stern Show on November 4, 1997. Uploaded to YouTube for archival purposes by Factba.se (https://factba.se)

Trump was vroeger een regelmatige gast bij Stern. In 2000 kwam de presentator nog eens terug op Diana in een interview, toen hij Trump vroeg of hij haar ooit het hof zou hebben gemaakt als hij had gekund. "Zou je met haar naar bed zijn geweest?", klinkt het. "Zonder twijfel", antwoordt Trump. "Ze had de schoonheid van een supermodel. Hoewel ze er soms niet altijd even goed uitzag, had ze wel de perfecte lengte en een hele mooie huid."

Gestalkt
Volgens tv-presentatrice Selina Scott zou Donald Trump Lady Diana op het randje af "gestalkt" hebben. En Diana kreeg volgens Scott "de koude rillingen" van hem. "Hij bombardeerde haar op Kensington Palace met gigantische boeketten, die stuk voor stuk honderden euro's waard waren", vertelde Scott in 2015 aan de Sunday Times. "Trump zag Diana duidelijk als de ultieme trofeevrouw. En terwijl de rozen en orchideeën zich opstapelden, vroeg de prinses zich met toenemende bezorgdheid af wat ze moest doen. Ze had het gevoel dat Trump haar stalkte. Toen ze in 1997 stierf in Parijs, vertelde Trump aan zijn vrienden dat hij het enorm jammer vond dat ze nooit iets hadden gehad. Hij zei dat hij altijd het gevoel had gehad dat hij een kans bij haar maakte en dat het er wel van gekomen zou zijn geweest." (lees hieronder verder)

Selina Scott.
getty Selina Scott.

Opmerkelijk: op de audiofragmenten gaat het op zeker moment ook over een nieuwe vriendin waarmee Trump al acht maanden samen is: "een model met de naam van Melania Knauss uit Oostenrijk" (de huidige first lady is eigenlijk van Slovenië). Haar sterke punten? "Ze heeft geen cellulitis. Ze weet niet eens wat het woord betekent. Is dat niet geweldig?", laat Trump zich ontvallen.

Melania ontmoette deze week de zoon van prinses Diana, prins Harry.
photo_news Melania ontmoette deze week de zoon van prinses Diana, prins Harry.



72 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • erika Wauters

  Allemaal voer voor de gazetten en de boekskes,en in geval het toch zo moest geweest zijn,awel ik heb al mijn gedacht van deze Trumph ,dat hij één kronkel in zijn bovenkamer heeft.

 • marian toinette

  Wat doet Melania bij Harry? Zich excuseren voor de uitspraken van haar demente lomperik? En Lady Di moest helemaal niks weten van Trump,de macho.Ze kreeg de creeps van hem, net als Clinton tijdens de tv-uitzending voor de verkiezingen,hij stond achter haar als een predator.Hij zou haar rohypnol moeten geven hebben om haar in zijn bed te krijgen,of KO gemept hebben,dat zou dan zijn kans geweest zijn.Wat een stalker zeg.

 • Trumps Logic

  Wow Peggy Vandevelde!! Een kogel? De man is gek en dat is volgens jou de oplossing? Ik denk dat jij de pedalen een beetje kwijt bent. Wat een geëmotioneerde reactie. Trump is verkozen president, vergeet dat niet. Wat is dat toch met al die linkse wereldverbeteraars die democratische waarden opzij schuiven, zelfs moordlustig worden wanneer de dingen niet in hun kraam passen? Peggy, gevaarlijk mens!

 • Bitter Sweet

  Als je al zo ver moet gaan graven om iemand zwart te maken. Linkse media...

 • Guy Van Becelaere

  In Belgie hoeft hij geen sympathisanten te hebben de usa is belangrijk ,ik wil de vrouwen hier geen eten geven waarvan hun man of vriend hetzelfde gezegd heeft over een ander vrouw