"Ik stop ermee": Twitteraccount Gwendolyn Rutten gehackt

Twitter
Nadat eerder deze week de Twitteraccounts van CD&V'ers Joke Schauvliege, Peter Van Rompuy en Raf Terwingen gehackt werden, is het nu de beurt aan Gwendolyn Rutten. "Ik stop ermee", zo staat op haar Twitter te lezen. "Die bedriegers van de @openvld zullen er niet goed van zijn. Met zo een partij kan je toch niet werken zeg..."

Gwendolyn Rutten bevestigde telefonisch dat haar account wel degelijk gehackt is, en plaatste ook een bericht op Facebook. "T is gebeurd. Mijn twitter account is zonet gehackt. We doen ons best om dit gauw in orde te krijgen. Gelukkig is er nog facebook".

Ook op de Twitteraccount van Open Vld wordt er melding van het incident gemaakt. "Gehackt. Het was een kwestie van tijd maar ook account @RuttenGwendolyn overgenomen. We lossen het op! #gehackt", zo staat het.


Gwendolyn Rutten on Twitter

Ik stop ermee! Die bedriegers van de @openvld zullen er niet goed van zijn. Met zo een partij kan je toch niet werken zeg...

T is gebeurd. Mijn twitter account is... - Gwendolyn Rutten | Facebook

T is gebeurd. Mijn twitter account is zonet gehackt. We doen ons best om dit gauw in orde te krijgen. Gelukkig is er nog facebook

Open Vld on Twitter

Gehackt. Het was een kwestie van tijd maar ook account @RuttenGwendolyn overgenomen. We lossen het op! #gehackt https://t.co/6JOxHjUsam

Ook andere politici slachtoffer

Maandag werd via de account van Joke Schauvliege ook al volgend bericht de wereld ingestuurd: "Ik vind het toch jammer dat de CD&V en de N-VA nog steeds geheimen verbergen van de bevolking. Dit kan niet meer. Hier doe ik niet aan mee!" Ook haar account bleek ten prooi gevallen te zijn aan hackers. Schauvliege kondigde aan klacht te zullen indienen tegen onbekenden.

Ook op de Twitteraccounts van haar partijgenoten Peter Van Rompuy (Vlaams Parlementslid) en Raf Terwingen (Kamerlid) werden vreemde boodschappen gepost. "@cdenv Het is duidelijk dat jullie bedriegers zijn! Hoe moet het nu verder? Vertel dat maar eens", luidde de boodschap bij Van Rompuy.

"Er wordt hier niemand gehackt. De CD&V is vals en dat is alles", klonk het dan weer in een tweet die valselijk namens Raf Terwingen werd verstuurd. Wat later kwam daar nog een tweede tweet bij. "Dit kan niet meer! CD&V die bezig is met vuile zaakjes... En dat willen ze dan geheim houden, neen!"

Het hacken bleef overigens niet beperkt tot CD&V'ers. Ook Anneleen Van Bossuyt, Europees Parlementslid voor N-VA, kreeg immers al ongewenste bezoekers die op Twitter een rare boodschap uit haar naam stuurden. "Deze leugens kan ik niet meer aanvaarden! De N-VA liegt tegen de Belgische inwoners."

Raf Terwingen on Twitter

Dit kan niet meer! CD&V die bezig is met vuile zaakjes... En dat willen ze dan geheim houden, neen!

Raf Terwingen on Twitter

Mensen, er word hier niemand gehackt. De CD&V is vals en dat is alles.