Ga naar de mobiele website
^ Top

"Ik denk dat hij doodgeschoten zal worden": hoe Vlaamse jongeren denken over Trump

Vlogger Achterklap trekt in Hasselt de straat op om jongeren te vragen wat ze vinden van Donald Trump, en welke gevolgen zijn verkiezing zal hebben voor de wereld. De antwoorden zijn op zijn minst opmerkelijk.

Ergin 'Achterklap' Arslanbas, die eerder al een ophefmakende video maakte over de houding van jongeren ten opzichte van homo's, krijgt erg vaak te horen dat Trump een racist is. Een concreet voorbeeld daarvan losweken, ligt al moeilijker. "Van horen zeggen", is een van de antwoorden. En: "Hij zegt gewoon dingen".

Dat de verkiezing nare gevolgen zal hebben, daar lijkt iedereen het wel over eens. Opvallend veel jongeren denken dat Trump zal worden doodgeschoten, en eentje hoopt het zelfs. Iemand denkt dat Trump alle moslims in heel de wereld wil vermoorden, en verschillende geïnterviewden zien een derde Wereldoorlog opdoemen... Kortom: "Alles gaat genaaid worden."

De strafste fragmenten hebben we samengevat in een video van twee minuten bovenaan dit artikel. De volledige aflevering van tien minuten zie je hieronder:

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug