"Ik ben blij dat gij in mijn team zit": Het Eiland is terug !

Guido Pallemans (Frank Focketyn), Michel Drets (Dirk van Dijck), Frankie Loosveld (Wim Opbrouck) en Alain Vandam (Tom van Dyck).
vrt Guido Pallemans (Frank Focketyn), Michel Drets (Dirk van Dijck), Frankie Loosveld (Wim Opbrouck) en Alain Vandam (Tom van Dyck).

Twaalf jaar nadat Jan Eelen er tv-geschiedenis mee schreef, haalt één 'Het Eiland', een onovertroffen staaltje humor op de werkvloer, vanavond nog eens uit de kast. En daar mogen we met z'n allen blij om zijn, want 'Het Eiland' is wellicht de beste Vlaamse komische fictiereeks ooit.

Dus keren we met plezier terug naar het bedrijf voor medische apparatuur Cynalco Medics en het bureau-eiland bevolkt door Michel Drets, Guido Pallemans en Frankie Loosveld. Drie vrienden die elkaar door en door kennen en in perfecte harmonie samenwerken. Alles verandert echter als het hoofd van de administratie Lydia - "Ik ben blij dat je in mijn team zit" - Protut een ingrijpende beslissing neemt en Alain 'De Protput' Vandam zijn opwachting maakt als nieuwe collega. Het begin van een onweerstaanbare (tragi)komedie met boven zichzelf uitstijgende acteurs als Wim Opbrouck, Dirk Van Dijck, Frank Focketeyn, Tom Van Dyck, Bruno VandenBroecke en Sien Eggers. Zó goed en zó grappig dat je ook bij de zoveelste visie onverbiddelijk blijft hangen.

De meeste scènes zitten zodanig in het collectieve geheugen gegrift, dat we u hieronder trakteren op de beste bloopers uit de serie. Veel plezier!

Het Eiland - bloopers

Ook Studio Brussel is enthousiast, de radiozender lanceerde deze remix vol geluidsfragmenten.

Card