'Horrorclowns' bedreigen 13-jarigen met mes in Mechelen

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
Ook in Mechelen is nu het eerste geval van zogenaamde 'horrorclowns' of 'killerclowns' gemeld. De lokale politie heeft er woensdagavond een 16-jarige jongeman betrapt die clownskleding droeg en even voordien samen met twee kompanen twee 13-jarige fietsers de stuipen op het lijf zou hebben gejaagd in de Eikestraat. Een van de verdachten zou zelfs een mes hebben gebruikt om de slachtoffers te bedreigen.

In de zaak van de Mechelse horrorclowns zijn vandaag nog twee minderjarigen opgepakt die ervan verdacht worden woensdagavond twee dertienjarige fietsers te hebben bedreigd. Dat heeft Belga vernomen bij de Mechelse lokale politie. Het gaat eveneens om een vijftien- en zestienjarige uit Mechelen. Net als de woensdagavond opgepakte verdachte worden de twee ter beschikking gesteld van het parket, het onderzoek naar onder meer hun motief loopt intussen verder. De vijftienjarige verdachte die kort na de feiten in de Eikenstraat werd opgepakt werd inmiddels voorgeleid voor de jeugdrechter voor belaging en bedreiging met wapenvertoon.

Masker in beslag genomen
De jongeren waren met de fiets op weg naar huis. Omstreeks 21.00 uur kwamen de clowns plots tevoorschijn. "Ze droegen een witte overall en een clownmasker. Ze bedreigden de slachtoffers met een mes", zegt Lieselotte Claessens van het parket. De slachtoffers raakten niet gewond, maar waren wel erg onder de indruk.
De politie rukte meteen uit na de melding van de bedreigingen en kon al snel in de onmiddellijke omgeving een jongeman oppakken. De verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket en zijn clownsmasker en -kleding werden in beslag genomen.

Nog twee meldingen
De politie onderzoekt verder nog twee andere incidenten met 'horrorclowns' in Mechelen. Zowel in de Koolstraat als langs de Auwegemvaart kwamen meldingen binnen. Daar werd respectievelijk aangebeld aan een woning en de hoofdtelefoon van een toevallige fietser gestolen nadat drie 'horrorclowns' hen hadden tegen gehouden.
De stad Mechelen en de lokale politie Mechelen-Willebroek nemen zulke meldingen zeer ernstig. "Dit is een gedrag dat men niet kan en zal tolereren. Bedreigingen onder welke vorm dan ook zijn onaanvaardbaar en voeg daarbij dat de bestuurlijke verordening zegt dat het aangezicht te allen tijde zichtbaar moet zijn", verduidelijkt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.