Exclusief voor abonnees

"Hoor de spaken zingen: het is lente"

EPA

Youri Tielemans heeft pech: de volmaakte schoonheid van zijn twee doelpunten zal een korte nazang kennen. De koers is in het land, en dan komt euforie uit een klikpedaal. Trump, Messi, Tielemans, cs. worden figuranten van het echte epos. Hele volksstammen willen alleen nog bedwelmd worden door de geur van masseerolie. Het gaat verder: goede smaak wordt ingeruild voor petjes en goedkope zonnebrillen. De koers is gansch het volk.  

Je zag het ook in de kranten: de Ronde van Oman, van de Algarve, Andalousië, de Haut Var waren alreeds katern geworden. Opera die nu op losbarsten staat in de bombarie naar de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne. De stille paniek van de winter afgeschud. Mislukte minnaars kunnen leren van wielervolk - zij weten alles van verlangen en vroegtijdige ejaculatie. In de koers wacht niemand.

Het regent alreeds superlatieven: Tom Boonen is nooit scherper geweest, Tim Wellens rijgt de Strade Bianche gegarandeerd aan zijn palmares. Ben Hermans wordt de Pino Cerami van deze eeuw en Philippe Gilbert is helemaal opgewarmd als slokop van het voorjaar. Doe daar Greg Van Avermaet en Peter Sagan bij en de podia zijn straks vergeven van kampioenen. Allicht wint een of andere rare Brit de Omloop en is de Strade Bianche voor een Italiaan, maar dat terzijde. 

Het is als gemiddelde sterveling moeilijk samenvallen met Teodorczyk. Maar met Tiesj Benoot kan het wel. En met André Greipel. Wielrenners zijn het gebeente van onszelf en onze voorouders. Ook nog met de mooiste meiden aan de kont. Hoor de spaken zingen: het is lente.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis