Ga naar de mobiele website
^ Top

"Hondenvlees-saté verkocht aan toeristen op Bali"

Foto ter illustratie.
Shutterstock Foto ter illustratie.
Zonder dat ze het weten eten duizenden toeristen op het Indonesische eiland Bali saté gemaakt van hondenvlees. De straatverkopers verhandelen de gegrilde snack als kippen- of varkensvlees, terwijl het vlees afkomstig is van honden die onder erbarmelijke omstandigheden in de voedselindustrie terechtkomen.

Dat blijkt uit een undercoveronderzoek van de Australische dierenwelzijnsorganisatie Animals Australia (AA). Hun bevindingen worden onder meer openbaar gemaakt op de Australische omroep ABC. Na vier maanden onderzoek bleken honden op gewelddadige wijze te worden gevangen, vergiftigd en geslacht. Dat gebeurt niet ver van de tropische stranden waar ze vervolgens bij de Balinese straatverkopers als saté op het menu verschijnen.

Het eten van hondenvlees is in Indonesië niet verboden. Het met bruut geweld doden en vergiftigen van de dieren is dat wel, meldt AA-directeur Lyn White. "Hondenvlees komt zo langzaam de toeristische voedselketen binnen. Deze hondenvleeshandel is strijdig met afspraken over dierenwelzijn en voedselveiligheid."

Het is niet vreemd dat het onderzoek gedaan is door een Australische dierenwelzijnsorganisatie; jaarlijks brengen miljoenen Australiërs op Bali hun vakantie door.
22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Bob Nalyd

  Lekker, echt lekker.

 • petra edens

  Kris deca ,een konijn ook ,trouwens kippen,koeien,varkens en paarden zijn ook huisdieren. Een dier is een dier dus laat ons niet hypocriet zijn. Trouwens ik eet ook geen hondenvlees......

 • MrRealistic

  Vraag eens aan jullie grootouders hoeveel katten en honden er nog rondliepen op het einde van WO2.... en waar al die verdwenen dieren dan wel naar toe waren gelopen...

 • kris deka

  Een hond is een huisdier en eet je niet op!

 • Gaelle VD

  Apenlanden? Zijn de westerse cultuur de beste en juiste dan? Het is niet omdat honden trouwe huisdieren zijn in de westerse wereld dat ze ook in oost azie zo zijn. De cultuur is daar heel anders, de kijk op "huisdieren" zijn dus ook anders. Wij belgen eten konijnen en paarden, en daar snappen ze ons ook niet en vinden ze ons ook maar raar. Maar zijn wij dan "apenlanden" voor hun? Beoordelen ze ons anders door ons eet culturen?

Meld een bug