"Hij kon een been kwijt zijn": bloedstollend moment tussen haai en surfer

Een Australische tiener is blij dat hij heelhuids uit het water is geraakt nadat een haai hem op de hielen zat voor de kust van Margaret River in het westen van Australië.

Matt Marshall was op 24 september aan het bodyboarden nabij Prevelly Beach. Toen een meter verder een vin door de golven brak, dacht hij eerst dat het over een dolfijn ging.

Maar na het bekijken van de beelden die zijn vriend Kobi Evans vanop het strand maakte, moest hij toch een keer slikken. Hij was ontsnapt aan een angstaanjagende confrontatie met een grote haai. Het bleek immers te gaan om een haai van wel 4 meter lang.

Matt Marshall
7 News Matt Marshall

"Wat heb ik toch geluk gehad", vertelde de Australiër aan tv-zender 7 News. Ook zijn vriend Kobi beaamde dit: "Matt had een been kunnen kwijt zijn."

Een dag eerder was een Belgische jonge vrouw nog door een haai aangevallen wat verderop nabij North Point beach. Het roofdier nam een hap uit haar board. De vrouw bleef ongedeerd.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John Van beton

  Er kon ook een giftige kwal zijn, of een vliegtuig neerstorten of een tsunami of een tanker over gevaren zijn... er is toch niets gebeurt?!

 • Uzzi Israell

  Hij kon ook zijne kop kwijt zijn of gelijk nu ,niets. Dus geen artikel waard.

 • USSRamon

  In Australië valt dit vaak voor. Je vraagt u af als het wel wijs is om u in deze wateren te begeven. Maar dat ze geen oplossing kunnen bedenken om een veilige zone te maken.

 • Heidi Werbrouck

  Hoofdvraag is: wie zat in wiens territorium?

 • Sam Maertens

  Aan diegene die over dieren hun territorium praten, kom gewoon niet meer buiten! Die gast doet niets verkeerd, meer nog, surfen is zelfs niet vervuilend. Ik denk dat die "groenen" beter hun auto thuis laten, wandelen naar het werk en vooral, KIJK uit dat je niets dood trapt. (fietsen is te vernietigend!)