"Het water stond tot één meter boven de dakgoot"

In het Waals-Brabantse Itter bij Nijvel meten ze de schade op, één dag nadat een wolkbreuk er het centrum compleet onder water heeft gezet. Op sommige plaatsen stond het water wel vier meter hoog. Auto's spoelden door de straten. Vierhonderd mensen moesten geëvacueerd worden, de schade is enorm.

De inwoners van Itter zijn de wanhoop nabij. "De wateroverlast van gisteren tart alle verbeelding", vertelt VTM NIEUWS-reporter Aagje Vanthomme. "In een van de tuinen hier zijn niet alleen vier auto's maar ook een chalet gespoeld. Ze zijn gewoon meegesleurd door het water."

Er is zo veel schade dat mensen niet weten waar ze moeten beginnen. Het is bovendien niet de eerste keer dat Itter te kampen heeft met wateroverlast. "Daarom willen sommige inwoners nu weg. Ze willen dit niet nog een keer meemaken."

Vrouw sterft in onweer Louvain-la-Neuve
Een inwoonster van Louvain-la-Neuve is gisternamiddag om het leven gekomen bij een ongeval tijdens het hevige regenweer dat de streek trof. Dat is woensdag vernomen van het parket van Nijvel.

De twee vrouwen die in de wagen zaten, werden dinsdag rond 16.30 uur verrast door het onweer. Het voertuig begon te slippen en eindigde tegen een elektriciteitspaal.

De passagier, een vrouw geboren in 1927 overleed na aankomst in het ziekenhuis. De bestuurster van het voertuig bleef ongedeerd.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGAReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels