"Het niveau van een vierjarige": niet iedereen is positief in Mijn Pop-up

Medialaan
Donderdag is het zover: dan kennen we de winnaar van 'Mijn Pop-uprestaurant' 2017. De strijd gaat nog tussen de bbq-mannen van TJOP's en het koppel achter Table'O. Bij beide pop-ups begint de spanning serieus te stijgen nu ze in de laatste rechte lijn naar de overwinning zitten. Gelukkig kregen ze deze week heel wat bekend volk over de vloer voor wat laatste tips, al was niet iedereen even positief.

Aan het begin van de aflevering beseffen Mitchell en Daniela van Table'O dat ze nog een serieus tandje moeten bijsteken. Vooral op vlak van sociale media, want de likes stromen bij hen een stuk minder vlot binnen dan bij TJOP's. "Zij krijgen gewoon elke dag 1.000 likes bij. We zijn gewoon niet zo populair", klaagt een teleurgestelde Daniela. "We moeten dringend iets doen aan onze populariteit."

Tijd dus voor wat beroemde hulp. Een BV die zijn voorkeur voor Table'O uitspreekt, daarmee bereik je heel veel mensen op korte tijd. Arne Quinze geeft niet thuis, en Van Gogh is nogal moeilijk, dus zoeken de twee het in een andere hoek. Tot grote vreugde van hun personeel (lees: Joy) komt een deel van de Familie-acteurs eten.

Bij TJOP's zitten ze met hun gedachten al gedeeltelijk bij de toekomst ná 'Mijn Pop-uprestaurant'. Of ze nu winnen of niet, Karel en Birger trekken er deze zomer met een foodtruck op uit. Ze zullen onder meer Werchter aandoen en plannen ook een deel van de Tour de France te volgen. "Misschien worden het wel twee of drie foodtrucks op termijn", droomt Birger. Rustig jongens, zorg nu maar eerst voor die finale.

En dan verschijnt er ineens een dubbelganger van Birger in de keuken. "Dit is Pol, die draait vanaf vandaag met ons mee", kondigt Birger aan. Of is het Pol? Want als de twee van bril wisselen, zie je nauwelijks het verschil nog.

Medialaan

Ook bij TJOP's hebben ze begrepen dat beroemd volk extra populariteit oplevert. Daar komt Kürt Rogiers over de vloer, tot grote teleurstelling van Joy en Daniela aan de overkant. "Dat is echt wel een mooie man", zwijmelt deze laatste. Maar niet getreurd, want niet veel later stapt een groot deel van de cast binnen bij Table'O, waaronder ook Stan Lauwers. Joy is meteen haar kluts kwijt. "Uw ogen zijn echt zo mooi in het echt", stottert ze, waarna ze een 'stressmomentje op de wc' heeft.

Medialaan

Maar ondanks de ietwat vreemde opmerking is Familie helemaal weg van het eten van Mitchell. Ze gaan prompt live op hun Facebookpagina en vertellen al hun volgers dat ze moeten stemmen op Table'O. En ook een familiefoto met de crew is helemaal geen probleem.

TJOP's moet het stellen met een tevreden Kürt Rogiers, tot de Buurtpolitie binnenstapt. Pol blijkt van hetzelfde hout gesneden als Joy en is helemaal weg 'van dat blondje'. Het is echter Karel die de dame aan het glimlachen krijgt als hij toegeeft dat hij af en toe naar hun programma kijkt. Ook hier krijgen ze zonder problemen een foto los. "De Buurtpolitie staat voor 110 procent achter TJOP's", klinkt het. Komt goed uit, want Birger 'heeft de echte politie ook al achter zich'.

Maar genoeg over hun fans, want TJOP's krijgt ook enkele criticasters over de vloer. Laure en Charlotte stappen de bbq-zaak binnen, samen met Bo en Emily. Team Antwerpen is daarmee weer even voltallig. "Wij komen voor sappig vlees", klinkt het. Het kan dus maar beter lekker zijn, want Karel is er niet helemaal zeker van dat ze ook voor hen gaan stemmen. Laure zal misschien geen fan zijn nadat ze de kleverige marshmallow per ongeluk op haar broek laat vallen. "Mijn stok is doorgebrand!" En ook Charlotte is een twijfelgeval, want die maakt er een punt van om haar mening over TJOP's ook even bij Mitchell te gaan verkondigen. "Ik vond onze ribbetjes beter", vindt ze wat misnoegd. "Het is ook zo simpel. Komkommer met Griekse yoghurt... Dat kan mijn vierjarige ook maken hoor." Iemand is duidelijk nog niet over haar eliminatie heen.

Ook bij Table'O stappen nog bekende gezichten binnen. Sven en Amanda, het goedlachse koppel dat vorig jaar deelnam met hun Griekse pop-up Kommati, keuren kritisch elk gerechtje. En ze kunnen kort en bondig zijn: "Het is lekker." Maar ook zij benadrukken echter nogmaals het belang van sociale media. "Daar kan je echt veel stemmen uithalen." En anders moet Mitchell maar gewoon de suggestie van een van de bezoekers volgen: "Doe een flashmob, en vraag Daniela dan ten huwelijk." Je hebt het gehoord he, Mitchell?

Medialaan

En tenslotte stapt ook Miette, die vorig jaar net de finale verloor van Strombowli, de zaak van Karel en Birger binnen. Ze is helemaal in de wolken over het vlees van TJOP's, maar heeft er toch geen goed oog in. "Jullie zaten in dezelfde situatie als wij vorig jaar", vergelijkt Birger. "Iets meer likes, een toegankelijker concept..." "Ja, maar dan weet je hoe het bij ons is gelopen", waarschuwt Miette daarop, wat Karel nog wat extra zenuwen bezorgt. "Ik hoop toch dat het anders uitdraait. Wait and see."

Medialaan