Exclusief voor abonnees

"Heerlijke mix van vlees en vis"

WOULD-BE CHEF

Ooit al gehoord van 'Surf & Turf'? Halfweg de jaren zestig dook de term voor het eerst op aan de Amerikaanse Oostkust, waarbij 'surf' stond voor de zee en zijn lekkernijen, en 'turf' voor het land en de smakelijke dieren die er graasden. De journalist die een artikeltje schreef in The Miami News over de toen nogal speciale combinatie van gebakken steak en gegrilde kreeftstaart vond dat wel een goede benaming. Vooral in Amerika, Canada en Australië werd de combinatie van vlees en vis in één gerecht een groot succes, al keken de 'betere chefs' er in die tijd op neer. Vandaag vind je zelfs in sterrenrestaurants variaties op dit heerlijke thema. En waar eerst alleen de combinatie van steak en kreeft populair was, eet je nu zelfs gerechten met kip en roze garnalen. Ook stevige witte vis in een jasje van pancetta is een aanrader, en in het Parijse driesterrenrestaurant Le Bristol at ik ooit konijn met gegrilde octopus. Hemels!

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode: