"Heerlijk toch, Rode Duivels tussen schreeuwlelijkerds van Duitsland en Engeland"

Victor Reinier.
anp Victor Reinier.
De Nederlandse televisiemaker Victor Reinier gaat vanaf vanavond op stap in België voor voetbalprogramma 'Voor wie juichen we?'. Hij onderzoekt welk land de Nederlandse fans volgende maand gaan aanmoedigen op het EK in Frankrijk nu Oranje ontbreekt.

Victor Reinier gaat sfeer proeven in België. "We gaan onder meer bij de familie Pfaff op bezoek en spreken ex-keeper Jean-Marie. Ook gaan we met Jan Boskamp op pad die als trainer heeft gewerkt daar. Maar we bekijken ook of we een beetje kunnen aansluiten bij de Belgische cultuur. Voetbalbeleving is natuurlijk meer dan alleen kijken hoe de bal rolt. Dat wordt dus ook de lokale keukens onder de loep leggen, hoe gastvrij ze daar zijn en of we kunnen meezingen met de Belgische liedjes."

Of de Rode Duivels nu zijn favoriet zijn nu Nederland ontbreekt? "Ja, het zijn toch onze zuiderbuurtjes. Ik werk deze hele zomer weer in Maastricht voor Flikken Maastricht, dus als ik drie keer struikel dan ben ik er al. En de Belgen hebben een fantastisch elftal dat tweede staat op de wereldvoetbalranglijst van de FIFA. Ze maken dus een serieuze kans om heel ver te komen. Dat is leuk tussen de schreeuwlelijkerds van Duitsland, Frankrijk en Engeland."

Voor wie juichen we? Vanaf vanavond (11 mei) AVROTROS, NPO 3, 20.30 uur