Exclusief voor abonnees

"Heeft Hein zenuwen nog de baas?"

photo_news

In Stadion vroeg Aad de Mos out of the blue aan Herman Brusselmans of hij wist wat er met Hein Vanhaezebrouck aan de hand was. Het was de analist opgevallen dat Hein al een tijdje van zijn à propos is. Er is een grimmigheid over hem gevallen die wijst op ongemak en onvrede. De mysticus in hem lijkt weggenomen.

Herman proefde de vreemde metamorfose, fronste het voorhoofd en zweeg. Als meester van de semantiek weet hij dat je niet alles kunt zeggen wat op de tong brandt. Jan Boskamp die het declameren zelfs in zijn slaap niet kan laten, greep zijn kans en toeterde triomfantelijk: "Hein zoekt bonje." Bonje.  

Het is geen woord voor Hein. Vanhaezebrouck heeft een hekel aan Hollanders en bonje past niet in zijn wijdbeense vocabulaire. Het woord is te kort. De vraag wat er met hem aan de hand is, blijft voorlopig onbeantwoord, maar dat er in zijn hoofd iets aan het tollen is geslagen, lijkt zelfs voor een naïeve en goedgelovige materiaalman evident. Heeft hij zijn zenuwen nog de baas? Steeds vaker staat hij als dansende derwisj te flippen langs de lijn. En vreugdedansjes zijn het niet. Dan toch man met ondraaglijke geheimen? Het blijft gissen.

Vreemd is wel dat hij zo fanatiek is in de afbranding van zijn eigen spelers. Er is nog weinig goeds aan AA Gent. Misschien is het de teleurstelling van een geflopte play-offcampagne. Maar wil je met zo'n klein leed te koop lopen? Toch niet in de Ghelamco.      

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis