Exclusief voor abonnees

"Hazard en De Bruyne bepalen of Martínez mag blijven, niet Jordi Cruijff"

BELGA

Over de eenzaamheid van Roberto Mártinez moeten we ons nooit meer zorgen maken. In zijn Telegraafcolumn schrijft Jordi Cruijff: "Hij is de broer die mijn ouders mij niet hebben gegeven." Jordi weidt verder uit over zijn speciale band met de Belgische bondscoach. Roberto was er altijd tijdens zijn moeilijke beginfase bij Manchester United. Terloops deelt hij mee dat vader Johan Cruijff ook het diepste respect had voor zijn Spaanse epigoon. Het zijn woorden die je niet vaak leest tussen coaches. Liefde wordt zelden uitgesproken in voetbalkringen. Het is vooral een kwestie van onhandigheid en prefab-machismo.

Michel Preud'homme is er warmbloedig genoeg voor, maar kiest voor de veilige weg van nietszeggend respect. Cedomir Janevski is wel een liefdesgek, maar schiet hij daar bij Beveren Waas iets mee op? Hij censureert zich de pleuris zoals de meeste coaches. Lief zijn voor elkaar is een valstrik, denken ze.  

Zou de innigheid van Jordi en Roberto ook invloed hebben op de Rode Duivels? Een coach die zich verzekerd weet van een diepe vriendschap is minder slijmgevoelig. Dan toch de vraag: who the fuck is Jordi Cruijff? Waar haalt hij gezag vandaan?  

Roberto Martínez kan beter tussen Hazard en De Bruyne gaan staan. Zij bepalen of zijn regnum mag blijven duren, niet ene Jordi die overigens een lieve jongen is, maar in voetbalkringen vooral de zoon van zijn vader. Figurant op internationale podia. Altijd bereid het glas te heffen op Eden Hazard. Mooi, maar waarom denkt hij nooit eens aan Nicolas Lombaerts? Die is meer zijn gelijke...

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode: