"George W. Bush stemde niet voor Clinton of Trump"

George W. Bush wordt omhelsd door First Lady Michelle Obama, terwijl Laura Bush en president Obama toekijken.
EPA George W. Bush wordt omhelsd door First Lady Michelle Obama, terwijl Laura Bush en president Obama toekijken.
Een woordvoerder van de Republikeinse oud-president George W. Bush ontkent dat hij op de Democrate Hillary Clinton heeft gestemd. George en zijn vrouw Laura zouden "noch voor Clinton, noch voor Trump" gestemd hebben. De meest populaire conservatieve radiohost van het land, Rush Limbaugh beweerde eerder dat de oud-president en zijn vrouw wel voor Clinton hadden gestemd.

"Rush heeft het verkeerd en zou zijn excuses moeten aanbieden", zei Freddy Ford, een woordvoerder van de voormalige president tegen CNN. Volgens hem hebben de Bushes niet voor een presidentskandidaat gestemd, maar enkel voor de overige republikeinse kandidaten op wie ook gestemd kon worden.

Geen commentaar
Limbaugh verdedigde zichzelf door te zeggen dat "hem gezegd was" dat Laura en George W. Bush voor Hillary Clinton hadden gestemd. Grote publicaties als de Washington Examiner, The Hill en New York Magazine hadden het nieuws al overgenomen.

De Bushes hadden eerder al laten weten dat ze geen commentaar zouden hebben op de race om het presidentschap. De familie heeft haar aversie voor Trump nooit onder stoelen of banken gestoken. Trump haalde de Republikeinse nominatie binnen ten koste van onder meer Jeb Bush, de broer van George.

Bush bracht zijn stem twee weken geleden al uit.