"Geen verdachte van dodelijke aanslag Joods Museum opgepakt"

kos
De federale politie heeft geen arrestatie verricht in de zaak van de aanslag in het Joods Museum in Brussel. Wel is een arrestatie verricht in een ander dossier, dat niet gelinkt is. Dat zegt het federaal parket. Eerder berichtte VTM Nieuws op basis van een anonieme bron dat er een persoon was gearresteerd.

"Door de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag worden door het federaal parket bepaalde dossiers bij prioriteit behandeld", zegt woordvoerster Wenke Roggen. "In één van deze dossiers met betrekking tot deelname aan enige aciviteit van een terroristische groep, is vandaag (dinsdag, red) iemand van zijn vrijheid beroofd. A priori is er op dit moment geen link met de feiten van zaterdag."
    
Meer informatie over de arrestatie die verricht is, wenst het federaal parket voorlopig niet te geven. Mogelijk wordt in de komende dagen wel meer informatie vrijgegeven.

Terreurdaad
Gisteren bestempelde het federaal parket de aanslag als een terreurdaad, waarna het het onderzoek naar zich toetrok. Het parket gaat er van uit dat de dader bewust het Joods Museum viseerde en zeer goed wist hoe hij te werk moest gaan.

Bij de schietpartij zaterdagmiddag kwamen drie personen om het leven, een vierde persoon is nog altijd in kritieke toestand. De politie verspreidde zondag al beelden van de aanslag met de vraag aan het grote publiek om de dader te helpen identificeren. Daarop is te zien hoe de dader zeer vastberaden zijn wapen, een kalasjnikov, uit zijn tas neemt en begint te schieten. Daarna steekt hij zijn wapen opnieuw in zijn tas en loopt hij weg.

PHOTO_NEWS