'Geen moslims' in Australische pub

Een Australische pub is sinds vrijdag 'moslimvrij'. De eigenaar van de Eagles Nest Bar and Grill in het plaatsje Longreach zette op een bord dat moslims niet welkom zijn in zijn etablissement.

Die actie deed nogal wat stof opwaaien, meldden Australische media maandag. Een vrouw plaatste vrijdag een foto op Facebook van het bord met daarop de tekst: "2000 jaar geleden haalde Jezus Christus het nieuws door water in wijn te veranderen. De traditie gaat door: wij veranderen geld in bier. (Sorry, geen moslims)."

Sindsdien heeft kroegbaas John Hawkes naar eigen zeggen ongeveer tweehonderd telefoontjes gehad, zowel enthousiast als dreigend van toon. Hij is overigens niet geneigd zich te excuseren. Op steun van de burgemeester van Longreach hoeft hij niet te rekenen. Joe Owens noemde het bord "erg ongelukkig" en zei dat zijn stad "open staat voor alle rassen en religies".

Vorige week maandag gijzelde een Iraanse moslimextremist zeventien mensen in een café in Sydney. Bij het drama kwamen drie mensen, onder wie de gijzelnemer, om.

Longreach restaurant in trouble for anti-Islamic sign