Exclusief voor abonnees

"Er zit één vlekje op de volmaaktheid van Van Holsbeeck"

BELGA

Herman van Holsbeeck is een voorbeeldige werknemer van Anderlecht. Hij telt de uren niet, ademt optimisme en vertrouwen in de toekomst, verheft RSCA in alle omstandigheden tot tabernakel. Zijn adagium is dat van Ramses Shaffy: bid, werk, lach, vecht en bewonder. Zijn beroepsleven: grootse acte van geloof. Anderlecht als de beste der werelden. Punt. Uit.  

Er zit één vlekje op zijn volmaaktheid: kritiek kan hij niet velen. Bij iedere crisette van de club trekt hij ten aanval en altijd zijn de media de vijand. Ook nu weer. We zouden ons bezondigd hebben aan desinformatie over René Weiler. Nee, meneer Van Holsbeeck. U beoefent de loyaliteit van de blinde en de kreupele. U bent ziende blind en Weiler is zo kreupel van gedachten als een dwaallicht. Uw verwijt aan de media slaat nergens op.  

Het is zelfs infaam dat de manager van Anderlecht een coach de hand boven het hoofd houdt die door zelfingenomenheid en arrogantie een hele cultuur de vernieling indraait. Als je dat niet ziet als bovenbaas ben je eigenlijk onverschillig geworden. Of laf.

Wat zo charmant is aan Club Brugge is dat ze hun onvoltooidheid niet op rekening van anderen schuiven. Het verlies in Leicester was hún verlies. Michel Preud'homme kan weleens humeurig zijn, maar complottheorieën zijn hem te min. Alle falen is eigen falen. Ook het Clubbestuur aast niet op lynchpartijen van sportchefs bij de kranten. Ze respecteren de scheiding der machten. Jammer dat een seigneur als Herman Van Holsbeeck zich zo vergaloppeert in dubieuze aanhorigheid. Gebrek aan liefde, toch?    

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis