"Donald Trump kreeg vijf vrouwen aangeboden in Russische hotelkamer"

Donald Trump, hier in 2014 met deelneemsters aan een schoonheidswedstrijd, kreeg naar verluidt vrouwen aangeboden toen hij in Moskou was om Miss Universe te promoten.
Getty Donald Trump, hier in 2014 met deelneemsters aan een schoonheidswedstrijd, kreeg naar verluidt vrouwen aangeboden toen hij in Moskou was om Miss Universe te promoten.
Volgens NBC News kreeg Donald Trump in 2013, van een Rus die betrokken was bij een schoonheidswedstrijd in Moskou, het aanbod dat er vijf vrouwen naar zijn hotelkamer zouden gestuurd worden. Het verhaal dook op in een getuigenis die Keith Schiller, Trumps toenmalige lijfwacht, voor de parlementaire commissie aflegde. Schiller verklaarde dat hij meteen bedankte voor het aanbod. "We doen niet aan dat soort dingen", antwoordde hij naar eigen zeggen.

Tegenover NBC stelde Schillers advocaat Stuart Sears dat hij het betreurt dat "mensen binnen de partij" details over Schillers getuigenis lekten naar de media. "Het hoofd van de commissie moet onderzoeken wie verantwoordelijk is voor het lekken van valse en misleidende versies van Schillers getuigenis", zei Sears.

De commissie voert meerdere onderzoeken naar mogelijke interacties tussen de Russische overheid en deTrumps campagneteam voor de presidentsverkiezingen van vorig jaar.

Seksvideo?

Zo wordt ook een ophefmakend dossier onder de loep gehouden waarin onder meer wordt beweerd dat Rusland in het bezit is van een seksvideo waarin Trump een hoofdrol speelt en dat Trump prostituees zou hebben ingehuurd om te plassen op het hotelbed waarin de Obama’s hadden geslapen. President Trump heeft de inhoud van dat dossier als vals weggezet en volgens NBC deed Schiller uit empathie hetzelfde.

NBC onthult niet welke Rus Trump zou voorgesteld hebben vrouwen naar zijn hotelkamer te sturen. Maar in juli stelde persagentschap AP dat Emin Agalarov, een Russische popster die een campagnemeeting tussen Donald Trump Jr en een Russische advocaat organiseerde, "aanbood om prostituees naar Trumps hotelkamer te sturen" toen hij in 2013 in Moskou verbleef. 
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eddie deleener

  worden die dat zelf niet beu ? Gaat dat nog 3 jaar Trump bachen worden? Ze maken zichzelf belachelijk!

 • didier de coster

  dit is de enige en hopelijk de laatste president die alle dagen op tv of media komt , wees eerlijk ; das toch nie normaal, kga mijn tv verkopen denk ik

 • Marc Geerts

  Eigenlijk ben ik al dat gezever en met de natte vinger beschuldigen stilaan beu aan het worden in de pers. Neen, ik moet het niet lezen als ik niet wil maar je komt het nu eenmaal overal tegen.

 • Patrik De Weirdt

  Wat is het probleem? De getuige verklaarde toch dat Trump het aanbod afwees. Schijnbaar is alles goed om Trump in diskrediet te brengen.

 • Landon Wilkinson

  En? Hij heeft het aanbod afgeslagen. Wat is het probleem? Behalve een smeercampagne.