"Doe aub de bril naar beneden": man stelt orde op zaken met de minnaar van zijn vrouw

Thinkstock
"Aan de man die het met mijn vrouw doet", zo begint de brief die deze week op Craigslist verscheen. Daarin heeft de schrijver een eitje te pellen met de minnaar van zijn vrouw. Dat ze hem bedriegt, vindt hij duidelijk minder erg, maar er zijn wél een aantal ergernissen die hij graag anders zou zien.

De tekst dateert al uit 2008, maar werd deze week opnieuw online gepost en wint aan populariteit. Of de brief echt is? Geen idee, maar hij is wel best hilarisch:

"Aan de man die het met mijn vrouw doet. Je weet wie je bent. Ja, ik weet het ook. Nee, ik ben niet kwaad, maar ik wil je wel een aantal dingen vragen. Je doet het tenslotte met mijn vrouw.

- Doe aub de toiletbril naar beneden. Ik krijg er steeds de schuld van en het begint vervelend te worden.

- Ik kan dan wel vaker gaan vissen, maar stop aub met al mijn bier te drinken. Ik heb er geen probleem mee dat je een paar pintjes drinkt als je langskomt (ik heb er zelf ook een paar nodig voor ik haar aantrekkelijk vind), maar laat er tenminste nog een paar over voor mij. Ik moet immers meer tijd met haar doorbrengen dan jij.

- Als je het laatste pintje hebt gedronken, koop er dan nieuwe. Of laat wat geld voor me achter.


- Kan je de rol toiletpapier vervangen als je het laatste velletje hebt gebruikt? Om de een of andere reden denkt mijn zoon van vijf dat hij niet moet vegen als er geen papier hangt. We bewaren de rollen onder de gootsteen, tenzij jij een betere plek kan aanraden?

- Vertel mijn kinderen alsjeblieft niet dat je hun nonkel bent. Ze zijn jong, maar hebben geen mentale achterstand.

- Stop met de temperatuur van de verwarming hoger te zetten. Jij betaalt er niet voor!

- Als ze vraagt of ze 'dik lijkt in die broek', zeg dan gewoon nee.

- Blijf van de gebakjes af. De brownies die je gegeten hebt, kwamen van mijn moeder voor mijn verjaardag. Mijn vrouw heeft in jaren niet meer zoiets lekkers gemaakt.

- Probeer je gewicht te verdelen als je in mijn zetel zit. Die luie stoel waar ik zelden tijd voor heb, heeft een groef die me naar links dwingt.

- Ik wil je ten slotte nog bedanken dat je haar mee uit lunchen nam tijdens Valentijn. Daardoor had ze 's avonds minder honger. Met het geld dat ik uitgespaard heb, kan ik de kinderen meenemen naar de bioscoop.

Ik hoop dat je mij hiermee kan helpen. Het zou nogal gênant worden als ik haar ermee moet confronteren. Als jij deze dingen kan doen, zal ik je op voorhand waarschuwen wanneer ik weg ben en voor hoe lang, zodat jij je niet opgejaagd voelt.

PS: Ik ga met de kinderen voor vier dagen naar de Great Wolf Lodge binnenkort. Ik heb een fles vodka in de koelkast gelegd voor het geval dat het bier op is.

Bedankt!"