"Dit moet viraal gaan!" Wielertoerist filmt hoe roekeloze bus van ploeg Froome hem bijna van de weg ramt (én krijgt excuses)

Dat het op de openbare weg niet altijd een pretje is als zwakke weggebruiker, is nog maar eens gebleken in Groot-Brittannië. Daar is momenteel de wielerronde 'Tour of Britain' aan de gang en dat betekent dat de ploegbussen en teamwagens flink wat verplaatsingen moeten maken, maar de manier waarop ze zich onderweg naar nieuwe horizonten gedragen op de Britse wegen kan toch wel een stuk beter.

Een Britse wielertoerist dacht bezig te zijn aan een rustig pleziertochtje toen hij ineens bijna van de weg werd geramd door een zwarte bus. Maar wacht eens, wat dat nu niet de luxecar van Team Sky? Effectief, het gevaarte van de ploeg van Chris Froome en ex-wereldkamipoen Michal Kwiatkowski kwam zo dicht bij de flink geschrokken Andy Rolfe dat hij bijna in het groene decor langs de kant van de baan belandde.

Geen goede publiciteit
"Fucking idiot! Idiot!" De verbouwereerde man slingerde er nog wat krachttermen achteraan, maar het kwaad was intussen natuurlijk al geschied. Een kleine minuut later volgde in het zog van de roekeloze bus trouwens ook nog een ploegwagen van de steenrijke Britse miljoenenploeg. Geen goede publiciteit voor Sky want het (bijna) slachtoffer van het manoeuvre legde het tafereel vast en deelde het met veel plezier op zijn Twitterprofiel. "De bus van Team Sky rijdt mij bijna omver. Sorry voor het taalgebruik, maar dit moet viraal gaan voor de veiligheid van fietsers", klinkt het verontwaardigd en hoopvol tegelijk.

Team Sky betuigt spijt
Bij Team Sky lijken ze alvast in te zitten met het incident want de ploeg heeft zich via Twitter al verontschuldigd bij Andy Rolfe. "Wat in de video te zien is, is onaanvaardbaar en het spijt ons. We hebben al met de bestuurder van de bus gesproken en we zullen dit nog verder in detail met hem bespreken. We zullen ook met de rest van de omkadering spreken en hen wijzen op hun plichten en verantwoordelijkheden." En de ploeg van Froome wil ook contact zoeken met de man die bijna van zijn sokken werd gereden: "Kan je ons jouw gegevens bezorgen, Andy? Op die manier kunnen met elkaar in contact komen, bedankt!"

Twitter Andy Rolfe
AFPReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels