Exclusief voor abonnees

"De schoffering van Lombaerts door Martínez is miserabel"

BELGA

Als Timmy Simons nog kan opgeroepen worden voor de kwalificatiewedstrijd tegen Estland had Wilfried Van Moer ook gekund. Of Nico Dewalque. Op schoffelvoetbal staat geen leeftijd. Maar wil je dat?    

Ik vraag de bijna 40-jarige Simons om vergeving voor de pastiche. Hij zal zelf ook beseffen hoe lachwekkend zijn selectie is. Timmy is geen dombo met een navel als een wereldbol. Hij kent zijn plaats, en die is niet in het nationale team. In het veteranenelftal? Alla! Het rekruteringsbeleid van bondscoach Roberto Mártinez lijkt stilaan dat van een schaapherder zonder hond. Zou hij nog weten wie wie is? Dat er in eerste klasse nog een stuk of dertig backs en evenveel centrale verdedigers wekelijks de shoes aanbinden? Zulte Waregem is echt niet verkeerd.  

Ik bespeur een fikse dosis hoogmoed bij Mártinez. Zijn schoffering van Nicolas Lombaerts is minabel. Een daad van ongekende schofterigheid, een keuzeheer onwaardig. Misschien ligt het aan zijn entourage, maar dan hoort een bondscoach die entourage linea recta naar het vilbeluik te verwijzen. Hij gaat tenslotte over zijn eigen noblesse.

Mártinez is als een seigneur het Belgische voetbal ingedonderd. Aan de hand van Bart Verhaeghe, ook niet een superdemocraat. Ik krijg de indruk dat hij de Rode Duivels beschouwt als een herenclub met hem aan het hoofd van de tafel en Vincent Kompany als alter ego aan de overkant. Meeëten mag, maar in onderdanige stilte. In de kleedkamer liever een kaartspeler van verdriet als Timmy Simons. Een knikkend negertje, noemden we dat vroeger. Uw joviale aristocratie, meneer Mártinez, is fake.     

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis