'Comeback Kid' Dejaegere zet Buffalo's op weg naar 21 op 21 in eigen huis

Was het flitsend en overtuigend? Allesbehalve, maar AA Gent heeft thuis tegen Waasland-Beveren gedaan wat het moest doen: drie punten pakken en zich weer naast aartsrivaal Club Brugge hijsen in de stand. De gevierde man in de Ghelamco Arena was Brecht Dejaegere. Die scoorde zijn eerste goal na die zware knieblessure die hem (té) lang van onze Belgische velden hield en schreeuwde het uit als een kind dat net zijn eerste speelgoedje had gekregen. Zijn vervanger Kenny Saief nam tien minuten voor tijd alle twijfels weg met de 2-0. 21 op 21 in eigen huis, de Ghelamco Arena is een oninneembare vesting geworden.

Hoe onze AA Gent-watcher de prestatie van de in eigen huis onklopbare Buffalo's inschat, leest u in onze Pluszone. Exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro!

Photo News

Wie braaf is, krijgt lekkers. Wie stout is de roe. Het is nog wat vroeg voor Sinterklaas, maar Hein Vanhaezebrouck kroop alvast even in de huid van de lieve/strenge man met de baard. Rami Gershon en Jacob Rinne maakten afgelopen donderdag geen al te goeie beurt tegen Shakhtar Donetsk en betaalden het gelag. Recht in de zak van Zwarte Piet. Voorin mocht Jérémy Perbet nog eens genieten van een basisplaats, hij moest samen met stormram Coulibaly de strijd aangaan met het duo Seck-Camacho. De start van AA Gent, dat op zoek ging naar een perfecte 21 op 21 in eigen huis, was moeizaam. Trage opbouw, weinig finesse en nauwelijks creatieve ideeën.

Het antwoord van Beveren
Dan moet je maar doeltreffend zijn en Brecht Dejaegere puurde uit de eerste echte kans een doelpunt. Perbet kopte eerst tegen de paal, de rebound was een eitje voor 'Brechtje'. Zijn eerste goal sinds zijn comeback na die ellendige knieblessure die hem 7 maanden opzij hield, je zou voor minder met een oerschreeuw uitpakken. De reactie van Waasland-Beveren bleef niet uit en in een paar dolle minuten mikte Schrijvers eerst over én vervolgens op de binnenkant van de paal. Thoelen moest daarna ook nog aan de bak op een kopbal van Camacho.

Fluitjes voor Hein
De thuisploeg kreeg nog wat halve kansen, dat rechtvaardigde die 1-0 wel. Na rust was het armoe troef, tot irritatie van het morrende thuispubliek. Hein Vanhaezebrouck kreeg zelfs fluitjes naar het hoofd geslingerd toen hij Perbet opofferde voor extra middenvelder Anderson Esiti. Het gefluit verstomde echter toen invaller Kenny Saief, in de plaats gekomen van de gevierde Dejaegere, de 2-0 voorbij een kansloze Köteles vlamde. 21 op 21 in eigen huis, AA Gent is een echte thuisploeg geworden. Het contrast met het magere uitrapport is immens.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA