Exclusief voor abonnees

"Club is een stille puinhoop aan het worden"

Ricardo Van Rhijn.
Photo News Ricardo Van Rhijn.

Voorzitter Ivan De Witte zat in Stadion, geflankeerd door Jan Boskamp en Jan Ceulemans. De preses van AA Gent zat er als een monkelende triomfboog bij. Hij mompelende iets Chinees over nakende contractverlenging van Hein Vanhaezebrouck, maar veel meer voetbal zat er niet in. Een ode aan de rimpelloze huid van Karl Lagerfeld had ook gekund. De Witte was een beetje bang van Boskamp. Overigens mag je van bobo's geen analyse verwachten -  politici.
Ivan krulde nog na bij de overwinning van Gent op Brugge. In de roes van Vlaanderens Mooiste, zeg maar. Het was een en al Vlaanderen, het afgelopen weekend. Donald Trump leek even een holbewoner. Het volk was de Navo en derailleurs waren beslissender dan kanonnen. Dat voelde prettig aan.
Behalve in Brugge.
Club had weinig vreugde te delen. Verlies in de Ghelamco, blessures van spitsen, de toekomst uitgeleverd aan een vogelverschrikker als Lex Immers. Michel Preud'homme een  perpetuum mobile van vijandige grimassen. Een voorzitter zonder de goedmoedige Bourgognegloed van Ivan De Witte.
Club is een stille puinhoop aan het worden. Leiderschap is zoek.
Michel Preud'homme weet dat en heeft zich, diep inside, al teruggetrokken in chique eenzaamheid. Hij speelt zijn rol van strateeg en aanhitser nog, maar zijn hart is weg. Club is gewoon niet professioneel genoeg voor deze perfectionist. Van de slapende bestuurscultuur deugt weinig en zijn staf is te dom voor buitenkant voet.
Mister Uplace Bart Verhaeghe is zo'n navelbombardon dat hij niet eens weet wie Karl Lagerfeld is.
De grimassen van Michel zijn al evenveel camouflage als pijn.   

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis