"Club Brugge verliest groot ambassadeur en trouwe en betrokken supporter"

Celie en Jean-Luc Dehaene
PHOTO_NEWS Celie en Jean-Luc Dehaene
Club Brugge, de favoriete ploeg van Jean-Luc Dehaene, verliest "een groot ambassadeur en een trouwe en betrokken supporter". Zo reageert Club op het overlijden van de oud-premier.

"Ik heb Jean-Luc Dehaene beter leren kennen bij mijn komst naar Club", aldus general manager Vincent Mannaert. "Hij ondersteunde de vernieuwing ten volle en kwam zo vaak hij kon naar de thuiswedstrijden samen met zijn vrouw Celie. Voetbal en meer bepaald Club waren voor hem echte passies en hij leefde ontzettend mee", klinkt het. "Club verliest een groot ambassadeur en een trouwe en betrokken supporter. Ik wens Celie, de kinderen en kleinkinderen en de familie in naam van heel de Blauw-Zwarte familie heel veel sterkte toe."

"Ook de Raad van Bestuur, het management en alle medewerkers van Club Brugge bieden de familie Dehaene hun oprechte blijken van deelneming aan, en wensen hen veel sterkte en moed toe tijdens deze moeilijke tijden. De Club-familie zal zondag voor de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem ook een passend eerbetoon aan Jean-Luc Dehaene brengen", meldt Blauw-Zwart nog.

Ook Carl Hoefkens, ex-kapitein van Club Brugge heeft zijn medeleven al betuigd. "Hoor net dat Jean-Luc Dehaene overleden is... Echt jammer om dat te horen. Heel sympathieke innemende man met een groot (Club)hart. RIP", aldus Hoefkens op Twitter. "Het zal voor altijd net ietsje stiller zijn in Jan Breydel", tweette ook Stijn Stijnen, voormalig doelman van de West-Vlamingen. "Veel sterkte aan de familie".

"Fijnzinnig man"
Michel D'Hooghe, ex-voorzitter van de Belgische Voetbalbond en Club Brugge, reageert bijzonder emotioneel op het overlijden van Jean-Luc Dehaene. Beiden kenden mekaar uit de voetbalwereld en werden ook persoonlijke vrienden.

"Ik heb het nieuws zelf nog maar net vernomen en ben echt ontdaan. Ik heb afgelopen zondag nog geluncht met Jean-Luc en we zijn samen naar een kunstenaar geweest", aldus een emotionele D'Hooghe. "Uiteraard ging het omwille van zijn chemotherapie wat minder met zijn gezondheid, maar iedereen zei me dat hij wat tijd nodig had om te herstellen. Om wat op adem te komen, was hij dan voor enkele dagen naar Frankrijk getrokken", klinkt het. Daar is hij dan overleden aan de gevolgen van een ongeval.

"Jean-Luc was een persoonlijke vriend. Ik heb hem niet gekend in de politieke, maar wel in de persoonlijke en voetbalsfeer. Hij was totaal niet de politieke bullebak zoals hij vaak afgeschilderd werd, maar wel een heel fijnzinnig man", verklaarde D'Hooghe.

D'Hooghe zag Dehaene vaak op het voetbal, de ex-premier was immers fanatiek supporter van Blauw-Zwart. Dehaene stond sinds enkele jaren ook aan het hoofd van een onafhankelijke commissie die voor de Europese Voetbalbond UEFA de financiële toestand van de Europese clubs in het oog houdt, de zogenaamde Financial Fair Play. "Ik heb hem destijds geïntroduceerd bij de UEFA", aldus D'Hooghe. "Zelfs gisteren hebben leden van de Europese Voetbalbond me in Turijn nog verteld dat ze zijn expertise missen in de dossiers."