"Charleroi slachtoffer van verkochte wedstrijd door Singaporese maffia"

PHOTO_NEWS
De rechtbank van Singapore heeft volgens het Franstalige Sudinfo twee Singaporezen in verdenking gesteld omdat ze drie wedstrijden hebben vervalst. Het gaat om drie vriendschappelijke partijen die in januari 2013 afgehaspeld werden en er is zelfs een Belgische club bij betrokken. Charleroi verloor toen met 0-1 in Antalya hun oefenpot tegen het Nederlandse VVV Venlo.

Rajendar Prasad Rai (42 ans) en Francis Donahue Marcel (39) zijn al in een zaak rond Singapore Recreation Club betrokken. Bij die club uit eigen land overhaalden ze drie à vier spelers om de voet van het gaspedaal te halen tegen Khalsa Balestier FC. Maar het duo had ook al enkele scheidsrechters in het vizier en dan treden de Europese clubs op het voorplan.

Scheidsrechters benaderd
Minstens drie vriendschappelijke wedstrijden, die in het Turkse Antalya plaatsvonden, werden in januari of februari 2013 vervalst. Steaua Boekarest - Dinamo Moscou (van 3 februari 2013), Steaua boekarest - Sturm Graz (1 februari) en Venlo-Sporting de Charleroi (11 januari 2013). Daarbij zouden de twee telkens een Macedonisch scheidsrechterlijk trio benaderd hebben. Voor hun dienst werden ze uiteraard ook rijkelijk beloond. Volgens Sudinfo kregen Marjan Stojanchevski en zijn maats zo'n 67.000 euro voor bewezen diensten.