"Bruut en boertig vs. verfijnd": wie wordt derde finalist van 'Mijn Pop-up'?

medialaan
"Wij zijn bruut en boertig, en Daniela en Mitchell zijn verfijnd." Zo vatten de dames van Madam P Mijn Pop-uprestaurant van vanavond samen. Ze nemen het namelijk in een grote kookproef op tegen Tabl'O met als inzet de derde finaleplaats in Blankenberge. De al geplaatste concurrenten van Tjop's en Meat & Griet trekken met Sergio Herman op een culinaire citytrip naar Londen.

Wanneer Sergio terugkomt van een dergelijke uitstap, staat zijn hoofd steevast "op ontploffen" van de ideeën. Het is dus de bedoeling dat Yannick, Leena, Birger en Karel ook tjokvol inspiratie de finaleweken aanvatten.

Tips en pita

Die missie heeft vooral Birger goed in zijn oren geknoopt. In Big Easy, een restaurant dat de concepten van Meat & Griet als Tjop's - surf & turf en barbecue - bundelt, begint hij vlijtig het menu over te schrijven. Sergio roept hem tot de orde en strooit verder kwistig met tips.

De kandidaten houden oren en ogen goed open en bestoken Sergio met levensvragen, zoals of hij ooit pita eet. En jawel, dat doet hij! 

Kookbattle

De overgebleven concurrenten trekken naar de kapel van Merksplas, waar ze koken voor een honderdkoppige jury van onder anderen leerkrachten en leerlingen van een hotelschool en deelnemers uit andere kookprogramma's. Het gaat er gemoedelijk aan toe, al kan Mitchell het getreuzel van Daniela niet appreciëren. "Ge zijt ech een eikel", bijt de Limburgse lachend van zich af.

medialaan

Chique mensen

Daniela kan de gasten alvast meteen charmeren, en bij Madam P zien ze de bui al hangen. "Dat zien er allemaal chique mensen uit, ik denk dat die Tabl'O meer gaan appreciëren." De presentatie van Daniela en Mitchell mag er alleszins zijn. "Ow fuck, dat ziet er echt keischoon uit."

Koken met hooi

Aan het andere kookeiland zijn Daniela en Mitchell er echter ook niet gerust in. "Zij gaan als voorgerecht buikspek serveren, en dat gaat echt top zijn." Laure en Charlotte scoren inderdaad, maar het is nu de vraag hoe de gasten zullen reageren op hun volgend gerecht op basis van... hooi!

Verrassing!

De jury krijgt alvast niets slechts over de lippen over de voorgerechten. Alles is lekker, het ene nog meer dan het andere. En zelfs de wijn past erbij. Leuk voor de kandidaten, nogal gazapig om naar te kijken. Maar Madam P wint alvast de eerste ronde met een stevige voorsprong! 

medialaan
medialaan
medialaan
medialaan